Scolile MBA privesc spre Est

Luni, 12 Martie 2007, ora 02:17
1481 citiri

Admiterea Bulgariei si Romaniei in UE in ianuarie a suscitt interesul scolilor de afaceri care cauta studenti pentru MBA in cele doua tari.

QS World MBA Tour, care organizeaza targuri pentru a-i pune pe potentialii studenti in contact cu scolile MBA, organizeaza al doilea targ la Sofia, Bulgaria, si primul la Bucuresti, Romania, miercuri.

"Experienta noastra de anul trecut de la Sofia, in termenii numarului si al feedback-ului, a fost absolut fabulos. Am avut circa 1.300 de vizittori si 100% dintre respondenti au spus ca a fost fie folositor, fie foarte folositor", spune Nunzio Quacquarelli, directorul QS.
Rachel Killian, director de marketing si recrutare pentru Warwick Business School din Marea Britanie, a fost de asemenea impresiont de experienta initiala din capitala bulgara - suficient pentru a rezerva locuri pentru scoala la ambele targuri.

"La Sofia a fost unul dintre cele mai active targuri de anul trecut; e o piata noua pentru MBA si a fost incredibil de activa. Candidatii erau bine informati si au pus intrebari legte de cariera si de admitere", spune Killian.

Si GISMA Business School, de la Hanovra, Germania, participa la targuri. "Europa de Est este importanta pentru noi, mai ales Bulgaria. Si acum, cu aderarea la UE, e usor sa obtii o viza", spune Alice Prilop, manager de relatii publice la GISMA.
Primul targ MBA de la Almti, Kazahstan, de luna trecuta, a fost o lovitura, desi au participt numai opt scoli. Au participt peste 350 de vizittori.

"La Almti a fost un mare succes. Calittea potentialilor candidati e uimitoare in republicile ex-sovietice, cu o gama larga de deprinderi", spune Deise Leobert, director asocit pentru admitere la Instituto de Empresa din Madrid, una dintre scolile participante.

<a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>