Secretele comunicarii nonverbale, in mediul office

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 13:58
3112 citiri
Secretele comunicarii nonverbale, in mediul office

Fluenta in comunicarea non-verbala in cariera poate fi o "unealta" tot atat de puternica precum stapanirea perfecta a artei vanzarilor, spun expertii. Este extraordinar de important sa afisezi o atitudine increzatoare si primitoare, astfel incat clientii colegii si sefii tai sa fie incantati sa lucreze cu tine si chiar sa iti ofere pozitii superioare, sunt de parere specialistii in HR citati de Forbes. 

Imaginea pe care ti-o formezi este alcatuita din mai multe componente, iar una dintre ele este cea fizica.

Alege haine curate, ingrijite si mai mult sau mai putin conservatoare , in functie de context, si invata sa nu sochezi, ci sa copiezi stilul persoanelor aflate la conducerea companiei.

Ceea ce porti contureaza clar comportamentul tau si pregateste corpul pentru ceea ce urmeaza sa faci, sunt de parere specialistii in HR citati de Forbes.

Gesturile sunt de asemenea un element definitoriu care contribuie zilnic la mesajul pe care il transmiti persoanelor cu care interactionezi.

“Eu sunt seful”

Incrucisarea mainilor la ceafa, in timp ce te lasi pe spate pe scaun cu un picior peste celalalt, transmite mesajul ca te simti foarte confortabil si dominant.

Numai seful are dreptul sa adopte aceasta pozitie in timpul unei sedinte, spun expertii.

“Stiu foarte bine despre ce vorbesc”

Atingerea reciproca a varfurilor degetelor inseamna ca esti increzator si concentrat asupra a ceea ce spui, potrivit Forbes.

“Sunt increzator”

Pozitionarea degetelor intre degetele de la cealalta mana cu degetele mari ridicate seminifica o perspectiva pozitiva si transmite atat incredere cat si optimism.

“Nu sunt tocmai sigur”

Ascunderea degetelor mari indica o lipsa de incredere in propria persoana, mai ales daca le bagi in buzunare, spun specialistii.

“Ascult ce ai de spus, confortabil si receptiv”

O aplecare usoara a capului in lateral va expune o parte din gat si este considerata de majoritatea oamenilor o expresie de prietenie.

Aceasta postura proiecteaza o senzatie de relaxare pentru interlocutor.

“Am indoieli in privinta a ceea ce se intampla”

Atingerea partii din spate a gatului denota o stare de disconfort emotional si indoiala, spun specialistii.

“Sunt nesigur si ingrijorat”

Mana dusa la baza gatului trasmite partenerului de conversatie faptul ca esti ingrijorat sau chiar ca iti este teama.

#gesturi, #imagine, #nonverbal, #sefi , #Stiri Locuri de munca