SedLex: Functionarii publici vor lua cel mult 4 zile de concediu fara plata pana la finalul anului

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 16:18
1888 citiri
SedLex: Functionarii publici vor lua cel mult 4 zile de concediu fara plata pana la finalul anului

Functionarii publici vor lua cel mult patru zile de concediu fara plata pana la finalul acestui an si nu opt zile, pentru ca oricum salariul pe luna decembrie se plateste in luna ianuarie, intrand in bugetul pe 2010, a declarat luni presedintele SedLex, Vasile Marica, potrivit NewsIn.

"Daca legea a fost publicata astazi (luni n.r.) in Monitorul Oficial, mai avem doar o luna si jumatate pana la sfarsitul anului, iar legea spune ca nu poti lua mai mult de 15,5% din salarii si nici nu poti aplica mai mult de patru zile de concediu fara plata", a afirmat Marica, la iesirea de la negocierile cu reprezentantii Ministerului Finantelor.

"Ei vor ca in acest an sa luam opt zile de concediu fara plata, dar acest lucru nu se poate aplica pentru ca oricum salariile pe decembrie sunt platite in luna ianuarie. Poate fi aplicat maximum pana la patru zile pana la sfarsitul anului", a completat el.

Liderul SedLex ameninta ca sindicalistii vor da in judecata guvernul daca acesta va reduce salariile cu mai mult de 15,5% intr-o luna.

"Legea a fost prost facuta. Ei sperau sa dea cele zece zile in octombrie si noiembrie, pentru ca in decembrie sa se inregistreze deja reducerea cu 46% a cheltuielilor. Asa nu mai pot face reduceri mai mari de 15,5%. (Gheorghe) Pogea nu poate sa iasa din cadrul legal si trebuie sa se incadreze in textul legii", a mai spus Marica.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Functionari publici, # concediu, # zile, # plati , #Stiri Locuri de munca