Seful dificil: in ce categorie te incadrezi?

Joi, 09 Iunie 2011, ora 18:02
1873 citiri
Seful dificil: in ce categorie te incadrezi?

Termenul de "sef dificil" a devenit foarte vag in ultima vreme, intrucat fiecare astfel de sef inrautateste lucrurile in stil propriu. Multitudinea de tipologii in care poti incadra un sef problematic este ingrijoratoare si ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru orice manager. 

Iata o cateva variante de "sef dificil" oferite de Busines Week si usurinta cu care poti deveni si tu unul din ei.

Seful care nu-si cunoaste atributiile

Acesti sefi au tendinta de a se retrage din fata responsabilitatilor si da ordine subordonatilor sa realizeze un produs, fara sa le pese cum se intampla asta.

Seful care nu asculta

Superiorii care mereu cauta ceva in telefon in timp ce altii vorbesc, care intrerup pe oricine pentru a-si exprima  punctul de vedere  si isi pierd rabdarea cand nu sunt ei cei care vorbesc se incadreaza subcategoria "seful care nu asculta" din categoria sefilor dificili.

Seful cu o viziune restransa

Un astfel de sef este intr-adevar inteligent si are realizari foarte mari. Tot acest succes i-a amplificat sentimentul de mandrie fata de propria persoana si, implicit, nimeni nu poate sa mai aiba dreptate, nu poate exista o alta cale si discutiile nu isi mai au sensul, din perspectiva lui.

Seful nepregatit

Superiorii care se sperie de orice sedinta neprevazuta, care schimba mereu task-urile angajatilor la minut si ii determina pe acestia sa munceasca pana seara tarziu pentru alegerea facuta de ei, nu fac decat sa demonstreze ca nu sunt capabili sa planifice din timp si sa gandeasca in profunzime proiectele in care sunt implicati.

Seful care nu dezvolta aptitudinile angajatilor

Datoria unui manager este de a aduce rezultatele cele mai bune de la subordonatii sai, iar intentia inocenta de sa nu se implica direct si a incuraja angajatul sa se bazeze pe propriile puteri reuseste doar sa submineze succesul echipei si al individului, in cariera.

Seful care nu impune disciplina

Intr-un birou in care toti angajatii vin si pleaca oricand au chef, in care nimeni nu stie exact ce are de facut, principalul vinovat este seful care, in incercarea lui de a fi un bun prieten, ajunge sa transforme echipa intr-un haos total.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#management, #sef, #sef dificil, #superiori , #Stiri Locuri de munca