Seful dificil: in ce categorie te incadrezi? (2)

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 16:58
2295 citiri
Seful dificil: in ce categorie te incadrezi? (2)

 

Seful dificil poate fi definit printr-o multime de trasaturi negative dar si prin lipsa unor aptitudini esentiale in leadership. Tactul, influenta sau capacitatea de a motiva sunt cateva dintre aptitudinile fara de care, tot ce face managerul in echipa lui este sa genereze frustrari si repulsie fata de conducere.

Vezi si Seful dificil: in ce categorie te incadrezi? partea 1

Seful lipsit de tact

Acest tip de sef nu face decat se le reaminteasca subordonatilor ca pot fi oricand inlocuiti si ca trebuie sa faca doar ce vrea el. Atitudinea lui ii aduce marginalizarea din partea subordonatilor, dar si din partea superiorilor.

Seful lipsit de influenta

Nici prezenta, nici limbajul corporal nici modul de a vorbi sau de a scrie nu asigura imaginea unui profesionist care stie sa lucreze in echipa si sa obtina rezultate, informeaza Business Week.

Seful care nu rateaza ocazia sa critice

Fie ca o face in public, fie a o face fata in fata, acest sef nu rateaza niciun moment sa ii critice pe angajati.  Chiar daca rezultatele subordonatilor sunt foarte bune, el tot ii trateaza ca pe niste servitori.

Seful care nu stie sa laude si nici sa motiveze

Unii sefi nu inteleg cat de important este un cuvant de lauda pentru ego-ul angajatului,  cat de productiv ar putea fi un feedback corect din partea lor sau o simpla sustinere, atunci cand echipa trece printr-un insucces.

Seful care nu e in stare sa comunice

Nu este nimic mai frustrant petru angajati decat sa nu stie motivele pentru care unele decizii sunt luate, sa nu aiba o viziune clara asupra proiectelor, obiective sau o perspectiva temporala a evenimentelor.

Sefii care nu stiu sa comunice ii tin pe angajati intr-o stare de „stand-by”, departe de realitatea corporate.

Seful care se teme sa nu greseasca in fata superiorilor sai

Acest tip de sef evita sa faca „valuri” si se teme sa nu cumva sa provoace vreo neplacere. Aceasta supunere afecteaza clar moralul colectiv si evolutia proiectelor.

Seful ipocrit

Ipocrizia deranjeaza cu atat mai tare cu cat este sustinuta de o functie superioara. Seful care impune reguli pe care nici macar el nu le respecta mai are mult pana sa ajunga din manager, un adevarat lider.

Seful exagerat de serios

Seriozitatea este dusa de aceasta tipologie de sefi la extrem. El sta mereu in spatele usilor inchise si, in momentul in care  iese in public el este mereu incruntatm distant si critic. Atitudinea lui da tonul unei atmosfere sinistre in intreg biroul si angajatii privesc fiecare noua zi de muncaz drept o povara.

Seful care isi asuma toate meritele

Rezultatele finale arata extraordinar pe hartie pentru acest sef, insa superiorii lui nu au idee ca lucrurile nu sunt chiar asa. Meritele, in marea lor majoritate, sunt ale subordonatilor si acestia sunt perfect constienti de asta si frustrati, in acelasi timp.

Seful egoist, care scapa mereu “cu basmaua curata”

Acesti manageri vad in subordonati un instrument pe care trebuie sa il foloseasca pentru a evolua pe scara ierarica. Ei se gandesc doar la propria persoana si evita sa isi asume responsabililitati, delegandu-le si petrecand foarte putin timp la birou.

#angajati, #management, #sef, #sef dificil , #Stiri Locuri de munca