Seful dificil: in ce categorie te incadrezi? (3)

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 11:41
2100 citiri
Seful dificil: in ce categorie te incadrezi? (3)

 

Seful dificil: in ce categorie te incadrezi? Partea 1

Seful dificil: in ce categorie te incadrezi? Partea 2

Seful care nu stie ce inseamna confidentialitatea

Unii sefi pretind sa fie adeptii unei comunicari deschise, aparent benefica pentru toata lumea. In realitate, insa, tot ce spun angajatii poate si va fi folosit impotriva lor. Aceasta atitudine ii priveaza de increderea oamenilor din subordine si de orice sansa de a deveni adevarati lider vreodata.

Seful caruia ii este teama sa infrunte problemele

Acest sef ar prefera ca si subordonatii sa faca acelasi lucru, sa pretinda ca totul se desfasoara fara probleme. Cand problemele se amplifica, el le pune sub responsabilitatea directa a celorlalti si spera ca problemele sa dispara cat mai repede.

Seful care nu lasa nimic sa se intampla fara acordul sau

Opusul sefului care nu stie sa comunice si sa ii directioneze pe subordonati este seful obsedat de micromanagement.Acesta nu are incredere sa delege responsabilitati nimanui, isi lasa „amprentele” peste tot, privandu-i pe angajati de autonomie si simtul responsabilitatii dar si anuland orice incercare de a pune in practica expertiza si creativitatea lor.

Seful care se simte amenintat de subordonati

Acest sef este dovada vie a vorbei care spune ca „angajatii nu parasesc compania in care lucreaza, ci pe managerii cu care lucreaza”. Exista o frica general valabila la orice lider de a pierde controlul sau de a-si expune slabiciunile, insa unii lideri o manifesta in cel mai nepotrivit mod: anihiland orice idee inovatoare si impunandu-si propriile conceptii.

Seful imprevizibil

Unii manageri starnesc teama subordonatilor prin felul lor de a fi si prin modul extrem prin care isi arata implicarea in activitatile profesionale. Nimeni nu stie cum sa ii abordeze pentru ca orice miscare gresita, fie ea facuta de angajat sau de un factor extern, poate declansa o adevarata „eruptie a vulcanului”.

Seful lipsit de “fair-play”

Multi sefi nu stiu ca regulile corporatiei sunt valabile pentru toata lumea sau ca orice cuvant dat trebuie si onorat, informeaza Business Week.

Seful prefacut

Angajatii observa fiecare schimbare in comportamentul sefilor. Tocmai de aceea sefii prefacuti ar trebui sa stie ca zambetul lor fals si atitudinea exagerat de prietenoasa in fata superiorilor, in comparatie cu severitatea si chiar rautatea fata de subordonati, nu face decat sa adune nemultumiri si oameni demotivati.

Seful care nu e niciodata de gasit

Intr-o lume in care timpul inseamna bani, un sef care da aprobari cu intarziere si nu raspunde la telefon cand e nevoie nu face decat sa piarda clienti, contracte si chiar increderea oamenilor cu care lucreaza.

Seful care „da bir cu fugitii” cand apar probleme

Aceasta tipologie de sef face parte din echipa oricand, mai  putin cand echipa incepe sa se confrunte cu probleme. El este primul care „isi salveaza pielea”, el nu admite ca a gresit si nici nu isi asuma responsabilitatea. Tocmai de aceea, nici oamenii lui nu isi vor mai asuma vreodata riscuri si compania nu va fi nciodata competititva.

Seful care ia totul personal

Acesti oameni nu fac diferenta intre natura profesionala a unor actiuni si natura personala a lor. Drept urmare, sunt capabili sa ii si concedieze pe angajati pentru orice motiv, mai ales daca riposteaza fata de stilul lor marsav de a conduce.

Seful exagerat de competitiv

Unii sefi par adesea mai interesati sa castige competitia cu alte departamente din aceeasi companie, decat cu adevaratii rivali de pe piata. Ei trag in jos echipa incercand sa impuna cu strictete mentalitatea de competitie care trebuie castigata cu orice pret, pentru a „da bine” in fata superiorilor lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, #echipa eficienta, #management, #sef , #Stiri Locuri de munca