Seitan: In toamna vor fi concediati 55.000 de oameni

Vineri, 06 August 2010, ora 16:14
1439 citiri
Seitan: In toamna vor fi concediati 55.000 de oameni

Somajul nu va creste in 2011, ne asigura ministrul Muncii, Mihai Seitan. Totusi, el precizeaza ca in toamna vor fi dati afara 55.000 de oameni, iar somajul va incepe sa creasca exact din acest moment. 

Mihai Seitan a explicat ca somajul este acum de 7,3%, dupa ce ajunsese la 8,3% la inceputul anului, dar scaderea este explicata prin locurile de munca sezoniere, a spus el la RFI.

"Nu cred ca va creste anul viitor somajul. Somajul va incepe gradual sa creasca din momentul acesta, cand este in scadere. (...)

Urmeaza sa creasca, dupa parerea mea, din septembrie - octombrie, catre sfarsitul anului, dar nu va depasi pana la sfarsitul anului nivelul de somaj de la inceputul anului, adica 8,3%.

Anul viitor, categoric, dupa parerea mea, nu vom avea o crestere semnificativa a somajului", a declarat ministrul Muncii.

In opinia lui, Romania este departe de cifra de un milion de someri vehiculata in urma cu cateva luni.

"Daca va aduceti aminte, cifra a fost vehiculata inca de la sfarsitul anului trecut, inceputul acestui an, cu o sperietura asa teribila, dar uite ca nu am depasit inca sapte sute de mii, suntem la sapte sute de mii de oameni in prezent. E putin probabil sa se intample asa cresteri", a mai spus el la RFI.

In ceea ce priveste revenirea salariilor la nivelul de dinaintea reducerii cu 25%, Mihai Seitan a spus ca salariile oricum nu vor mai fi la fel din cauza noii legi a salarizarii si a grilei de salarizare. Astfel, spune ministrul, unii oameni vor putea castiga chiar mai mult decat inainte de reducedrea cu 25%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mihai, # seitan, # concedieri , #Stiri Locuri de munca