Seitan: Pensiile vor fi platite in functie de contributii

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 17:21
1715 citiri
Seitan: Pensiile vor fi platite in functie de contributii

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Mihai Seitan, a declarat vineri ca inghetarea pensiilor speciale ar fi creat o mai mare discriminare in randul pensionarilor decat scaderea pensiilor mari, in urma recalcularii acestora, precizand ca pensiile vor fi platite in functie de contributii, informeaza NewsIn.

"Aceste persoane nu si-au obtinut pensia pe baza contributiilor, ci pe baza unor legi discriminatorii care au fost date pentru ca s-a considerat ca sunt niste categorii mai importante.

Faci asta atat timp cat ai resurse, insa cand statul nu mai are aceasta posibilitate, iti pastrezi pensia, insa valoarea acesteia va fi mai mica", a raspuns Seitan, intrebat daca nu exista riscul ca Legea unitara a pensiilor sa fie declarata neconstitutionala in cazul in care vor fi diminuate anumite pensii aflate acum in plata.

Un alt secretar de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a precizat ca "persoanele isi pastreaza dreptul de proprietate pe contributia platita" si ca "se iau in calcul numai sumele platite de la bugetul de stat" la recalcularea pensiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#pensii, # speciale, # recalculari, # contributii , #Stiri Locuri de munca