Seitan va da circulara ca sa nu fie penalizari la declaratiile DA

Joi, 26 August 2010, ora 01:08
1643 citiri
Seitan va da circulara ca sa nu fie penalizari la declaratiile DA

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, miercuri, ca va emite o circulara prin care va solicita autoritatilor care inregistreaza declaratiile de venituri din activitati independente sa nu perceapa penalizari la intarzieri pana cand noul sistem de impozitare nu va deveni pe deplin functional, informeaza Mediafax.

"Nici macar pana la sfarsitul lunii viitoare nu o sa se plateasca astfel de penalizari, pentru ca penalizarea nu este facuta pentru a obliga un om sa vina maine la data.

Pana se aseaza sistemul, vin toti, isi depun declaratiile, le verificam, nu se percep astfel de penalizari. Penalizarile se percep de obicei pentru rea-credinta, dupa ce se incheie aceasta perioada o sa vedem cine nu a venit, de ce nu a venit, de la caz la caz", a aratat ministrul Muncii.

El a adaugat ca va emite o circulara in acest sens, iar joi, la ora 10.00, va organiza la Ministerul Muncii o conferinta de presa pe aceasta tema.

Persoanele care nu reusesc sa depuna la timp declaratiile aferente veniturilor din drepturi de autor (DA) nu vor fi penalizate, aceste documente putand fi depuse in toata aceasta saptamana, iar neconcordantele care se pot ivi pot fi refacute, a declarat, miercuri dimineata, ministrul Muncii.

"Dupa ce sistemul se va pune la punct, atunci se vor aplica penalitati, daca se va dovedi reaua-credinta. Este normal ca oamenii sa invete (ce au de facut - n.r.), sa invete si cei care lucreaza cu ei", a spus ministrul Mihai Seitan, adaugand ca este falsa toata aceasta "isterie".

Seitan a precizat ca, de zece ani, in perioada 24 - 25 a fiecarei luni este aglomeratie mare la casele de pensii si la agentiile somaj, deoarece in aceasta perioada vin si reprezentantii firmelor care trebuie sa depuna documentele, iar toata lumea lasa pentru ultimele zile sa faca acest lucru.

Ministrul a precizat ca sunt si conturi in care se pot depune banii. El a adaugat ca orice declaratie care intra intr-un sistem trebuie facuta manual, deoarece este nevoie de semnatura, iar pentru persoanele fizice inca nu exista coduri care sa permita semnatura electronica.

Seitan a mai spus ca "lucrurile au fost puse la punct si sunt tinute sub control", programele de lucru fiind prelungite pana la ora 18.00 - 19.00. "S-a speriat lumea ca se vor plati amenzi daca nu depun azi (miercuri - n.r.) declaratiile.

Se pot depune declaratiile toata aceasta saptamana, probabil si saptamana viitoare", a completat Mihai Seitan. Potrivit ministrului, "atacul din presa" potrivit caruia ar fi haos pentru efectuarea acestor plati este "nejustificat'. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#seitan, #circulara, #penalizari, #declaratii, #drepturi autor , #Stiri Locuri de munca