Sfaturi pentru un management inteligent

Marti, 23 Martie 2010, ora 16:19
2137 citiri
Sfaturi pentru un management inteligent

Pentru a realiza un management “inteligent” trebuie luate in calcul toate modalitatile de imbunatatire a propriei afaceri. Fie ca e vorba de evolutie la nivel intern sau ocazii care apar din exterior, exista mereu o cale de a iesi in evidenta ca manager, chiar si in momente dificile.

Oamenii de succes din jurul nostru se bazeaza pe o strategie duala.

Pe de o parte, acestia privesc in "propria ograda" pentru a se asigura ca business-ul lor este indreptat in directia corecta. Pe de alta parte, ei tin cont de mediul extern, in contextul crizei si de oportunitatile oferite de aceasta.

Acest articol prezinta in continuare cativa pasi utili in acest sens.

Pune in balanta punctele tari si punctele slabe

Invata sa iti cunosti propriul business. Daca esti constient de posibile defecte in unele zone ale afacerii, acum este momentul sa le remediezi.

In mod similar, cauta noi modalizati de a fructifica punctele tari si profita de imprejurare.

Regandeste strategia de vanzari

Identifica cele mai profitabile produse sau servicii pe care compania ta le ofera si concentreaza toate eforturile de vanzare, in consecinta.

Clasificarea clientilor

Pentru acest pas este necesara determinarea profitabilitatii fiecarui client in parte.

Daca un client "absoarbe" prea multe resurse, ai doua optiuni: sa maresti preturile sau sa renunti la el, pentru ca nimeni nu isi permite clienti neprofitabili acum.

Intensifica eforturile de marketing

Cea mai mare greseala pe care companiile o fac atunci cand vor sa economiseasca este sa reduca din costurile de marketing.

Studiile au aratat ca business-urile care mentin, sau chiar isi accentueaza activitatea de marketing in conditii economice delicate, obtin beneficii considerabile, intr-un final.

Analizeaza recompensele financiare pentru angajati

Contextul in care trebuie sa-ti dezvolti afacerea te determina sa obtii rezultate mai bune de la forta de munca de care dispui.

Daca nu ai facut asta inca, foloseste instrumente de masurare a eficientei si astfel iti va fi mai usor sa faci conexiunile corecte intre performanta si remuneratia meritata.

Nu uita ca salariul este singura cheltuiala consistenta pe care o afacere mica si-o permite in aceste vremuri.

Renegociaza cu furnizorii pentru a reduce cheltuielile

Un exemplu bun ar fi chiria. Daca iti expira contractul in cativa ani, poti propune o prelungire in schimbul unor concesii cu privire la costuri.

Daca ai suficienti bani sa platesti aprovizionarea prompt, foloseste-i ca sa obtii discounturi si bonificatii.

Indreaptata-te catre clientii concurentei

Daca cei care aleg serviciile sau produsele concurentei si se indoiesc de calitatea acestora, ar putea sa fie receptivi la mesajul tau.

O alta varianta este achizitionarea competitorilor aflati in dificultate.

Imbunatateste-ti personalul

O multime de persoane valoroase care isi cauta un loc de munca acum.

Daca te-ai chinuit pana acum cu angajati mediocri, este timpul sa constientizezi ca acestia impiedica evolutia afacerii tale.

In cazul in care iti dai seama ca nu reusesti sa ii aduci la nivelul dorit, fa un efort si implementeaza unele schimbari radicale.

Deschide bine ochii

Fii mereu in cautare de idei proaspete si oportunitati, incearca sa ramai in tendinte si interactioneaza cu alti antreprenori pentru a vedea cum se descurca ei.

Invata din intamplarile din jurul tau si fii mereu pregatit sa profiti de orice ocazie se iveste in calea ta.

Daca esti capabil sa manageriezi "inteligent" business-ul tau, compania nu numai ca va supravietui recesiunii, ci va reusi sa obtina chiar si profit din ea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inteligent, #management, #sfaturi , #Stiri Locuri de munca