Sindicalistii mentin programul de proteste si se intalnesc si marti cu reprezentantii guvernului

Sambata, 20 Martie 2010, ora 17:02
1294 citiri
Sindicalistii mentin programul de proteste si se intalnesc si marti cu reprezentantii guvernului

Sindicalistii au declarat sambata, dupa discutiile cu premierul, ca isi mentin programul de proteste si ca se vor intalni marti din nou cu reprezentantii guvernului, pentru a analiza ordonanta de urgenta propusa de executiv, care sa corecteze discrepantele aparute in 2010 in salarizarea bugetarilor, relateaza NewsIn.

"Protestele angajatilor din invatamant vor continua si ne vom intalni din nou marti la ora 15:00 pentru a analiza ordonanta propusa de guvern ce vizeaza acoperirea sumelor pierdute din salariile din invatamant", a declarat presedintele FSLI, Aurel Cornea, la finalul discutiilor de sambata de la Ministerul Muncii cu reprezentantii Executivului.

Presedintele executiv al Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, la randul sau, ca primul ministru le-a propus in cadrul discutiilor sa nu se mai acorde majorari salariale in urma hotararilor judecatoresti, iar sumele economisite sa fie distribuite angajatilor din invatamant care au pierdut la salarii.

"Marti ne vom intalni pentru a vedea cum se vor face corectiile pe sectoare", a spus Nistor. Vicepresedintele BNS Mihaela Neacsu a explicat ca actul normativ ar putea reglementa acordarea unei sume de 500 lei la salariu, suma ce ar urma sa reprezinte media dintre valorile de 600 lei si 400 lei care au fost scazute din salariile angajatilor in primele doua luni din 2010.

Reprezentantii sindicatelor au mai spus ca vor mentine programul de proteste pentru a demonstra ca in toata tara exista nemultumiri legate de salariul minim, de legea pensiilor si salarizarea unitara, precum si de problemele din invatamant si au precizat ca vor protesta in fata guvernului pe 25 martie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste, # salarizare, # bugetari, # pensii , #Stiri Locuri de munca