Sindicatele vor pentru 2010 un salariu minim de 705 lei

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 14:07
2269 citiri
Sindicatele vor pentru 2010 un salariu minim de 705 lei

Sindicatele au transmis o propunere comuna Ministerului Muncii prin care cer cresterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie la 705 lei, respectarea coeficientilor din grila contractului colectiv de munca de la 1 la 2 si neimpozitarea cresterilor salariale pana la 1.000 lei.

"Noi cerem ca salariul minim sa creasca la 705 lei, incepand cu 1 ianuarie 2010, pentru a nu exista diferente intre coeficientul 1 din grila de salarizare a personalului buigetar si veniturile minime ale angajatilor din privat, iar pentru majorarile salariale cuprinse intre 705 lei si 1.000 lei sa se aplice acea deducere fiscala pe care am cazut de acord si cu ministrul Gheorghe Pogea.

Scrisoarea transmisa Ministerului Muncii este semnata de toti liderii confederatiilor sindicale, pentru a nu mai exista voci care spun ca suntem dezbinati", a declarat pentru NewsIn presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a precizat pentru NewsIn ca sindicatele sunt de acord ca fondul de salarii sa creasca in raport cu infatia si cu productivitatea muncii, masura ceruta insistent de patronate, insa ca aceasta decizie sa se aplice de la 1 ianuarie 2011.

"Noi vrem ca salariul minim sa creasca in raport cu inflatia si cu productivitatea muncii din 2011, ceea ce inseamna si ca fondul de salarii va creste in raport cu acesti doi parametri, insa cerem ca anul viitor sa creasca toate salariile cuprinse in grila de salarizare din Contractul Colectiv de Munca, respectiv toate salariile cuprinse intre unul si doua salarii minime pe economie", a afirmat Dandea.

"Patronatele vor inghetarea acestor salarii (din grila Contractului colectiv de munca, n.r.) pentru a face in continuare evaziune fiscala. Noi credem ca majorarea salariului minim va avea un efect benefic si pentru economie, intrucat duce la cresterea cererii. Numarul angajatilor care primesc in acest moment intre 600 si 700 de lei este de circa 1,2 milioane", a adaugat vicepresedintele Cartel Alfa. 

#majorare, # salariu minim, # productivitate, # inflatie, # coeficienti , #Stiri Locuri de munca