Situatie deplorabila pentru tinerii din Romania si restul UE in privinta joburilor - Batranii sunt la putere

Luni, 09 Mai 2016, ora 10:59
1347 citiri
Situatie deplorabila pentru tinerii din Romania si restul UE in privinta joburilor - Batranii sunt la putere
Foto: Pexels

Rata de activitate in Uniunea Europena a crescut constant, chiar si in anii de criza, insa acest avans este datorat in special persoanelor in varsta.

Potrivit Raportului Comisiei Europene (CE) privind ocuparea locurilor de munca in primul trimestru al anului, aceasta crestere s-a produs gratie persoanelor in varsta care au ramas pe piata muncii - rata de activitate a celor peste 55 de ani a crescut in UE cu 10 puncte procentuale, comparativ cu 2008.

Romania nu face nici ea exceptie: ratele de ocupare au crescut, in ciuda crizei, la persoanele de peste 45 de ani, in timp ce la tineri a scazut semnificativ.

La nivelul UE, participarea mai mare a lucratorilor in varsta a compensat scaderea de aproximativ 3 puncte procentuale inregistrata in randul tinerilor (15-24 ani) si stagnarea ratei de activitate a principalei surse a fortei de munca (populatia apta de munca cu varste intre 25 si 54 de ani).

Cresterea se observa la ambele subgrupuri de angajati in varsta (55 - 59 ani si ...citeste mai departe despre "Situatie deplorabila pentru tinerii din Romania si restul UE in privinta joburilor - Batranii sunt la putere" pe Ziare.com

#tineri angajari Romania criza, #tineri angajari UE, #locuri munca tineri Romania UE , #Stiri Locuri de munca