Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania ar putea ridica restrictiile pentru muncitorii romani

Spania ar putea ridica restrictiile pentru muncitorii romani

Comisia Europeana (CE) nu va lasa Spaniei decizia unilaterala de retragere a restrictiilor de munca la 31 decembrie 2012 si va putea decide oricand oportunitatea limitarii sau eliminarii masurilor adoptate integral sau pentru anumite sectoare de activitate, precizeaza surse de la Bruxelles.

"Comisia Europeana va cere Spaniei sa prezinte trimestrial rapoarte privind situatia pe piata muncii.

Primul raport de monitorizare este cerut Spaniei pana la sfarsitul acestui an.


Obligativitatea de raportare din partea autoritatilor spaniole va oferi partii romane posibilitatea prezentarii unor date si evaluari proprii, care sa fie oferite CE pentru urmarirea limitarii ariei de aplicare a masurilor restrictive", mai spun sursele citate.

Pozitia oficiala a CE cu privire la restrictiile de pe piata muncii impuse de Spania ar urma sa fie facuta publica in cursul zilei de joi.

Spania a anuntat restrictionarea pietei muncii pentru romani din cauza somajului care a crescut la circa 20%.

Potrivit datelor oficiale, in prezent, 861.584 de romani sunt la munca in Spania, dintre care se estimeaza ca aproximativ 300.000 lucreaza ca contract de munca, 200.000 beneficiaza de ajutor de somaj sau sunt in cautarea unui loc de munca, iar restul presteaza munca la negru.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1716 ori