Statul nu mai incurajeaza firmele sa angajeze someri

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 11:01
2107 citiri
Statul nu mai incurajeaza firmele sa angajeze someri

Pana anul trecut, in martie, patronii care creau locuri de munca si angajau someri, primeau 4.000 de lei pentru fiecare persoana in parte. Conditia era ca firmele sa ii pastreze pe angajati minimum trei ani.

Intr-un an in care tot mai multi romani sunt amenintati de somaj, statul nu face aproape nimic ca sa incurajeze angajarea lor. Firmele nu mai primesc facilitati pentru incadrarea in munca a persoanelor aflate in somaj.

In acest an de criza, patronii pot primi unele facilitati daca angajeaza someri care au peste 45 de ani ori sunt unici intretinatori de familie.

Firmele sunt scutite, timp de 12 luni, de plata contributiei la somaj si primesc, lunar, pentru fiecare salariat, 523 de lei.

Statul mai acorda beneficii si pentru angajarea absolventilor. Practic, societatile care ofera locuri de munca absolventilor de institutii de invatamant, nu mai platesc contributia la somaj timp de un an. In plus, in functie de studiile angajatului, firmele primesc, lunar, intre 523 si 785 de lei pentru fiecare salariat in parte. 

 

#absolventi, #contributii, #firme, #someri , #Stiri Locuri de munca