Statul pierde 500 de lei pentru fiecare angajat care lucreaza la negru

Luni, 13 Iulie 2009, ora 10:16
1582 citiri
Statul pierde 500 de lei pentru fiecare angajat care lucreaza la negru

In timp ce veniturile din incasarea forfetarului sunt estimate la 300 de milioane de lei anul acesta (cand se aplica doar pe noua luni fiind introdus in primul trimestru), pierderile ar putea fi mult mai mari. Motivul? Renuntarea la firme si transformarea in PFA vaduvesc statul de impozitele pe venituri, somaj si sanatate, impingand din ce in ce mai multi angajati spre munca la negru, unde pot fi platiti mai bine pentru ca patronii scapa de impozite.

Impozitul forfetar a incurajat munca la negru", a declarat Florin Parvu, vicepresedinte Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). El a precizat ca la salariul platit la negru, dar mai mare, se va adauga si ajutorul de somaj, oferta fiind astfel si mai tentanta.

Oficialii ministerului sustin insa contrariul. Dupa cum a declarat recent Gratiela Iordache, secretar de stat in ministerul Finantelor, faptul ca IMM-urile dispar si se transforma in PFA este convenabil pentru minister pentru ca va reduce evaziunea fiscala.

 

#evaziune, # forfetar, # angajati, # imm , #Stiri Locuri de munca