Statul roman suplimenteaza bursele pentru tinerii moldoveni

Sambata, 06 August 2011, ora 10:06
1367 citiri
Statul roman suplimenteaza bursele pentru tinerii moldoveni

Numarul de burse alocate de statul roman pentru elevii si studentii din R.Moldova va fi suplimentat de la 2.150 la 5.000, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, seful Departamentului pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac. 

"MECTS a initiat o HG care se afla deja in circuit pentru suplimentarea numarului de burse acordate pentru elevii si studentii din R.Moldova.


Va fi organizata, la o data care va fi stabilita, o a doua sesiune de depunere de candidaturi", a explicat el.


Tomac a precizat ca statul roman doreste sa ofere astfel o a doua sansa celor care nu se vor califica din prima sesiune.


"Sunt tineri care nu si-au evaluat corect sansele din prima incercare si s-au inscris la institutii de invatamant unde concurenta este foarte mare.

Dorim sa le mai acordam inca o sansa, ca si anul trecut, si sa ne indeplinim astfel angajamentul constant de a oferi cat mai multor tineri basarabeni sansa de a studia in Romania", a explicat el.

 

A doua sesiune va fi deschisa tuturor celor care doresc sa se inscrie si nu numai celor care au depus un dosar in prima sesiune.

Tomac a mai precizat ca in cele aproximativ 3.000 de burse suplimentare nu va intra suma forfetara de aproximativ 60 de euro pe luna, ci va cuprinde doar taxa de scolarizare, cazarea in camin si reducerile care se aplica tuturor elevilor si studentilor.

 

#stat roman, #burse stat roman, #burse , #Stiri Locuri de munca