Studentii nu mai fug dupa job-uri bine platite

Sambata, 10 Octombrie 2009, ora 02:52
1858 citiri
Studentii nu mai fug dupa job-uri bine platite

Pe fondul crizei economice, studentii au ajuns sa prefere stabilitatea unui loc de munca in detrimentul migrarii catre job-uri mai bine platite, potrivit unui sondaj realizat de corporatia Continental.

O a doua concluzie desprinsa din acest studiu este aceea ca din ce in ce mai putini romani cu varste peste 15 ani au incredere in invatamantul romanesc, doar 1,3% dintre acestia fiind multumiti de calitatea educatiei,informeaza Evenimentul Zilei


Potrivit studiului, studentii sunt mai optimisti decat in anii trecuti in privinta gasirii unui loc de munca imediat dupa absolvire. Astfel, peste 70% dintre respondenti sunt increzatori ca vor avea succes in cariera, fata de doar 58% in 2007.

Din acest punct de vedere, romanii sunt aproape la fel de optimisti ca si studentii nemtii care considera in proportie de 74% ca, in ciuda conditiilor economice, isi vor gasi un job.

"Optimismul e plauzibil, in ciuda crizei, pentru ca tinerii n-au vazut inca dinamica pietei muncii. E firesc sa gandesti astfel. In plus, in Romania, relatia dintre familie si copil e foarte stransa, astfel ca tinerii sunt sustinuti financiar si de parinti si nu simt intru totul criza", crede Mihai Korka, profesor universitar la Catedra de statistica, din cadrul Academiei de Studii Economice.

#criza economica, #studenti, #job , #Stiri Locuri de munca