Studiu: Managerii, mai predispusi la frauda, decat subalternii

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 12:39
1173 citiri
Studiu: Managerii, mai predispusi la frauda, decat subalternii

Un sfert dintre sefii de companii europene care au participat la un sondaj realizat de Ernst & Young considera ca mituirea clientilor, pentru obtinerea de contracte, cu scopul depasirii recesiunii, este o practica acceptabila, transmite Reuters.

Compania de consultanta a chestionat 2.200 de persoane din conducerile celor mai mari companii din 22 de state europene. Jumatate dintre respondenti considera ca acceptabila cel putin o practica neetica, potrivit concluziilor studiului.

Numarul de sefi de companii care considera ca este acceptabila mita catre clienti s-a ridicat la 38% in Spania, 43% in Cehia si 53% in Turcia, arata institutia de consultanta.

"Realizarea de plati in numerar pentru a castiga contracte sau chiar prezentarea de informatii financiare false pentru a ascunde rezultate dezamagitoare sunt considerate acceptabile de un numar alarmant de mare de respondenti", a declarat David Stulb, seful diviziei de investigare a fraudelor din Ernst & Young.

Studiul releva, totodata, ca personalul aflat in conducerea executiva a companiilor este mai predispus la frauda si practici neetice decat subalternii.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#frauda, #manager, #mita, #studiu , #Stiri Locuri de munca