Sub 10% dintre managerii romani se implica in trainingul angajatilor

Marti, 06 Noiembrie 2007, ora 15:19
1372 citiri
Sub 10% dintre managerii romani se implica in trainingul angajatilor

Mai putin de 10% din numarul managerilor din companiile din Romania se implica in mod direct in trainingul subordonatilor. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca piata locala nu detine o cultura puternica de dezvoltare a organizatiei, potrivit specialistilor in dezvoltare profesionala.

"In Romania, managerii nu sunt «educati» referitor la oferirea de training. Ei nu poarta discutii si intalniri cu subalternii, asa cum ar trebui sa se intample cu precadere dupa cursul intensiv de training urmat de acestia", spune Dan Berteanu, general manager al holdingului

United Business Development. Potrivit acestuia, aceste lucruri nu se intampla, deoarece nici superiorii managerilor nu aplica acest sistem, acest mod de abordare, care inseamna, de fapt, dezvoltarea si demersul corect al unei companii.

"Procentajul managerilor romani implicati in aceasta activitate este sub 10%", considera acesta. Potrivit consultantului Andrei Gosu, din cadrul companiei Ascendis, programul de training trebuie sprijinit de catre manager in mod obligatoriu, prin implicarea ulterioara a programului, altfel programul nu atinge rezultatele scontate.

"Orice proces de training are patru etape - «imi place ce zice trainerul», «inteleg ce zice trainerul», «aplic» si «functioneaza». Trainerul trebuie sa urmareasca daca echipa aplica ce a invatat si, mai ales, daca functioneza. Daca una dintre aceste etape nu este indeplinita, programul va esua", explica Gosu. Ca in orice alt domeniu, spune acesta, sunt manageri implicati si sunt manageri care nu se implica, depinzand de strategia companiei. "Una dintre conditiile obligatorii ca un lider sa-si poata indeplini sarcinile este sa aiba experienta manageriala in Romania, experienta locala fiind vitala, pentru ca trebuie sa adapteze conceptele universal valabile la realitatile romanesti.

Continuarea in <a href=http://www.standard.ro/articol_17716/sub_10__dintre_managerii_romani_se_implica_in_trainingul_angajatilor.html>BusinessStandard</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.