Succesul in afaceri - Cum sa-ti asumi riscuri calculate

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 21:30
3476 citiri
Succesul in afaceri - Cum sa-ti asumi riscuri calculate

Riscul este un ingredient necesar daca vrei sa ai succes in afaceri. Cu toate acestea, conditiile economice grele ar indemna mai degraba la evitarea riscului, investitorii considerand ca este mai confortabil sa adopte un ritm ponderat.

In realitate, insa, trebuie sa conteze mai mult starea afacerii tale decat starea economiei. In plus, in timpuri nesigure se ivesc unele din cele mai grozave oportunitati, cum ar fi un rival slabit sau o tehnologie cu potential.

Iata cateva sfaturi pentru afaceristii dispusi sa isi asume riscuri calculate pe timp de criza, intocmite de Forbes.

1. Depaseste-ti teama - riscul este normal

Realitatea este ca neasteptatul se produce tot timpul. Vei fi mereu nevoit sa navighezi prin tot felul de necunoscute, fie ca evaluezi o investitie, angajezi un nou membru al echipei sau iti lansezi un nou produs. Ca lider, trebuie sa te simti confortabil in prezenta riscului, desi unele riscuri sunt mai mari decat altele.

2. Nu lasa sansa sa treaca pe langa tine

Desi este esential sa iti rezervi timp pentru a evalua situatia, nu trebuie sa astepti pana ai toate informatiile pentru a decide daca risti sau nu.

Deseori, o oportunitate nu asteapta prea mult. Cel mai adesea vei fi nevoit sa-ti folosesti intuitia pentru a completa datele lipsa si a lua o decizie, acceptand existenta unui anumit risc.

3. Fa-ti un plan - si fii gata sa-l schimbi

Realitatea asumarii oricarui tip de risc este ca vei face tot felul de descoperiri de-a lungul drumului. Pregateste-te pe tine si echipa ta pentru a fi flexibili.

Daca iti propui asta inca de la inceput sunt sanse mai mici sa fii luat pe nepregatite de vreun obstacol. Poti lua decizii mai bune si mai rapide, cand echipa ta nu este blocata mental pe un traseu si se asteapta la schimbari.

Citeste continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#afaceri, #investitori, #riscuri afaceri, #economie, #succes afacere , #Stiri Locuri de munca