Targul de Cariere se deschide vineri la Bucuresti. Care sunt ofertele

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 17:19
1886 citiri
Targul de Cariere se deschide vineri la Bucuresti. Care sunt ofertele

Bucurestiul gazduieste pentru prima data Targul de Cariere, cea mai importanta retea de evenimente de profil din Romania. Evenimentul are loc la World Trade Center intre orele 11.00 - 19.00 vineri si sambata, iar accesul este liber.

Conform unui studiu IRES derulat in aceasta primavara la Targul de Cariere, evenimentele de cariera si recrutare au devenit a doua optiune la nivel national, dupa internet, pentru tinerii romani aflati in cautarea unui loc de munca. Conform estimarilor facute de companiile participante la Targul de Cariere, in ultimii ani s-au facut peste 18.000 de angajari in cadrul evenimentului.

La evenimentul din 22 si 23 noiembrie iau parte 50 de angajatori din toate domeniile, cu o oferta de sute de locuri de munca in servicii, retail, inginerie, financiar, management, IT, dar si in alte domenii. Printre angajatorii participanti la eveniment sunt companiile Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy si Xerox.

Sub sloganul "Ai de unde alege", Targul de Cariere vine la Bucuresti cu 2.000 de oferte de angajare, dar si cu multiple oportunitati de internship si voluntariat.

Companiile prezente la standuri cauta in special tineri educati, oferind posturi atat pentru seniori, cat si pentru cei fara experienta de munca. Domeniile cele mai bine reprezentate la aceasta editie a Targului de Cariere sunt financiar-bancar, IT, vanzari, retail, marketing, farmacie-chimie. De asemenea, sunt la mare cautare vorbitorii de limbi straine, cu un minim background economic sau dispusi sa se dezvolte in aceasa directie.

"Vorbirea limbii engleze a devenit deja o conditie de baza in majoritatea companiilor care vin la Targul de Cariere. La targ prezentam acum joburi pentru vorbitorii de germana, italiana, spaniola, greaca, dar si pentru cei care stapanesc limbi mai rare", declara organizatorii.

Cele mai multe dintre posturi prezentate la TdC sunt in Capitala, dar angajatorii vin cu numeroase oferte de relocare in mai toate marile orase din tara, cele mai multe propuneri fiind pentru Cluj, Brasov, Craiova si Iasi. De asemenea, mai multe companii propun posturi in strainatate.

Prin intermediul programului Edmundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere, 60 de universitati din strainatate isi prezinta oferta de studii in cadrul Targului de Cariere. Printre destinatiile cele mai accesibile din punct de vedere financiar pentru cei interesati de studiile in strainatate sunt universitatile din Suedia, Olanda, Belgia si Italia, precizeaza organizatorii.

Workshop-uri gratuite si invitati speciali

Participantii se vor bucura nu doar de ofertele de angajare prezentate de companii, ci si de oferte de internship si de voluntariat, precum si de training-uri si seminarii, in cadrul Atelierului de Cariere, componenta de educatie a Targului de Cariere.

Din oferta Atelierului fac parte seria de workshop-uri "Ghid de supravietuire la birou", cu instrumente de eficienta personala, de colaborare si de luare a deciziilor, dar si key-note speech-urile unor invitati speciali, care impartasesc celor prezenti idei din experienta lor de gasire a vocatiei si urmare a propriului drum. Doua seminarii sunt organizate chiar de companiile participante la Targul de Cariere, in prima zi de eveniment: Alten si Unicredit Business Integrated Solutions.

Participarea la workshop-urile care au loc in sala de conferinte a World Trade Center este gratuita. A doua zi a Atelierului de Cariere se bucura si de speechuri sustinute de mai multi tineri de succes: Alexandru Manda, co-fondator Biciclete Pegas, Adina Cristea, coordonator YouthBank, Codrut Dumitrescu, managerul trupei Byron si multi altii.

Participarea la evenimentele Atelierului este gratuita si se face pe baza formularului de inscriere de pe www.atelieruldecariere.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Targ Cariere Bucuresti, #targ cariere noiembrie, #joburi Bucuresti, #targ locuri de munca , #Stiri Locuri de munca