Tari in care este foarte greu sa fii concediat

Duminica, 04 Ianuarie 2015, ora 09:30
1550 citiri
Tari in care este foarte greu sa fii concediat

Exista locuri in care poti fi concediat fara niciun avertisment, insa aceasta pare sa fie mai degraba exceptia decat regula.

In cea mai mare parte a Europei, in special in Franta si in Italia, exista o legislatie solida care face sa fie foarte dificil sa concediezi pe cineva, indiferent de situatie, scrie BBC.

In schimb, in Statele Unite angajatii pot fi concediati, in general, din orice motiv, fara notificare. Singurele exceptii au legatura cu cazurile de discriminare sau apar atunci cand angajatii sunt protejati printr-un contract.

"In SUA suntem cat se poate de lipsiti de reglementare in ceea ce priveste concedierile", sustine Meghan Hill, asociat senior al firmei de avocatura Squire Patton Boggs din Columbus, Ohio.

Ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca un angajat sa fie chemat in biroul sefului, sa fie informat ca a fost concediat, sa i se spuna sa isi stranga lucrurile si sa fie silit sa plece imediat.

Functioneaza in ambele sensuri. Angajatii pot anunta ca ...citeste mai departe despre "Tari in care este foarte greu sa fii concediat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concedieri Europa, #concedieri SUA, #lege concediere , #Stiri Locuri de munca