The Guardian: Romanii care fac pantofi pentru Zara sau Deichmann muncesc ilegal pe salarii mizere

Marti, 23 August 2016, ora 13:06
1409 citiri
The Guardian: Romanii care fac pantofi pentru Zara sau Deichmann muncesc ilegal pe salarii mizere
Foto: Pixabay

Daca pana acum doar banuiai ca pantofii care se gasesc de cumparat in marile capitale europene ar putea fi facuti inclusiv in Romania, iata ca vine si confimarea.

O ancheta ampla releva ca incaltaminte apartinand unor branduri celebre, pe care sta scris "made in Germany" sau "made in Italy", ca o garantie a calitatii, e in realitate produsa in conditii greu de imaginat in tari lovite de saracie din Europa de Est. Romania se afla printre ele, dezvaluie The Guardian.

Ancheta, pornita din Marea Britanie, ajunge in toate cotloanele Europei, in tari ca Albania, Macedonia, Bosnia- Hertegovina, Slovacia, Polonia, Romania, iar brandurile implicate in scandal sunt Geox, Zara, Lowa, Deichmann, Ara, Bata si Leder & Schuh AG.

In raport se arata ca muncitorii sunt platiti "mizerabil", traind la limita subzistentei. Nu au insa de ales decat sa vina in continuare la munca. In spatiile neventilate, adesea lesina din cauza mirosului puternic al produselor chimice cu care lucreaza. Daca se ...citeste mai departe despre "The Guardian: Romanii care fac pantofi pentru Zara sau Deichmann muncesc ilegal pe salarii mizere" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ancheta industrie incaltaminte Europa est, #pantofi made in Italia tara productie, #pantpfi made in Germany tara productie, #exploatare muncitori fabrici incaltaminte Romania , #Stiri Locuri de munca