Tinere si miliardare

Joi, 31 Iulie 2008, ora 17:57
3366 citiri
Tinere si miliardare

Au mai putin de 40 de ani, conturi cu multe zerouri in banca si formeaza unul dintre cele mai exclusiviste grupuri de oameni bogati. Numarul de femei miliardare a crescut la 7, fata de 2007, cand erau numai doua.

Astfel, grupul de doamne cu foarte multi bani si mai tinere de 50 de ani, reuneste 17 membrii, iar media de varsta a scazut de la 62,5 la 61,5 in ultimele 12 luni.

Cea mai tanara prezenta in top este Hind Hariri, fiica Primului Ministru libanez, Rafik Al-Hariri. Are 24 de ani, este a doua pe lista celor mai tineri miliardari si a absolvit recent Universitatea Libanezo-Americana, din Beirut.

Urmatoarea pe lista este Yang Huiyan, 26 de ani, al carei tata i-a cedat 58% din actiunile companiei sale, Country Garden. Yang este absolventa a Universitatii Qinghua din Beijing si a studiat marketingul la Universitatea din Ohio.

Din cele cinci femei miliardare, cu putin peste 30 de ani, patru sunt din Turcia iar dintre acestea, 3 sunt fetele baronului media Aydin Dogan, proprietarul celui mai important trust de presa din Turcia, Dogan Yayin Holding A.S.

Fiica cea mai mica a mogului turc, Begumhan Faralyali, de 31 de ani, a terminat Universitatea Stanford si a lucrat pe un post de consultant pentru Arthur Anderson.

Astazi, Begumhan este presedintele trustului Dogan Yayin Holding A.S. In consiliul de conducere al companiei se afla si sora ei, Hanzade Boyner, in varsta de 36 de ani.

Vuslat Sabanci a treia dintre fetele omului de afaceri turc a lucrat un timp ca editor pentru The New York Times si pentru The Wall Street Journal. In prezent, tanara ocupa functia de director executiv la Hurriyet, cel mai important cotidian din Turcia.

Cea mai mare dintre fetele magnatului turc, Arzuhan Yalcindag, este leaderul unei companii de lobby, foarte influenta in Tara Semilunei.

Sase din cele sapte tinere cu varsta intre 20 si 30 de ani si noua din cele 12 doamne de peste 40 de ani au primit averea de la parinti.

Cele patru exceptii din top, care nu au mostenit averea de la parinti, au cumulat mai mult de o treime din averea totala a femeilor miliardare.

Lam Yiu din Hong Kong (38 ani) a reusit prin forte proprii sa ajunga in topul celor mai tinere miliardare. Este directorul Huabao International, companie care produce arome si parfumuri pentru tigari, cosmetice, bauturi, produse lactate si detergenti.

Miliardara de origine chineza, Zhang Xin, cu 5 ani mai mare decat Chu Lam, a lucrat de la 14 ani intr-o fabrica din Hong Kong, inainte de a-si lua masterul la Universitatea Cambridge.

Astazi, Zhang Xin, impreuna cu sotul ei, conduce SOHO China, o firma de succes din real estate. SOHO China este renumita pentru cladirile moderne si stralucitoare raspandite in toata tara.

Rusoaiaca Elena Baturina, de asemenea o fosta lucratoare in fabrica, a fondat Inteko in 1991. Mai tarziu, institutia a devenit una dintre cele mai mari companii de constructii. Sotul Baturinei, Yuri Luzhkov, a fost primarul Moscovei din 1992 si reales in iunie 1996.

Cea mai faimoasa miliardara ramane scriitoarea Joanne Rowling, autoarea seriei Harry Potter. Inaintea succesului inregistrat de micul vrajitor, Rowling era o mama singura, care traia din ajutorul social.