Topul salariilor entry-level din Romania

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 09:10
3368 citiri
Topul salariilor entry-level din Romania

Studentii care au terminat au facultate si vor sa se angajeze vor primii salarii mai mici fata de anul trecut, pentru ca salariile pentru entry-level au inregistrat scaderi cuprinse intre 10% si 50%.

"Se poate spune cu siguranta ca venitul lunar a scazut, aici fiind incluse si comisioanele si bonusurile obtinute pe langa salariu", a declarat, pentru Gandul, Florin Ochiana, HR Operations Manager la SC Lugera&Makler si membru HR Club.

In domeniul IT sunt in continuare cele mai mari salarii, care pornesc de la 357 euro, dar pot ajunge si la 642 euro pe luna.

Cele mai bune salarii de entry-level se acorda in industria petroliera, unde salariul minim este de 380 euro, dar poate ajunge si la un maxim de 476 euro, sustine Ioana Moholea, director executiv la Perspective Group si membru HR, citata de Gandul.

Pe urmatoarea pozitie in clasamentul celor mai bune salarii entry-level se afla sectorul telecomunicatiilor, unde castigul salarial poate ajunge la 571 euro iar un incepator care se angajeaza in domeniul financiar poate primi si 523 euro pe luna.

#criza, #entry, #level, #minim, #salarii, #salariilor, #salariu, #topul , #Stiri Locuri de munca