Tot mai multe oferte de munca in strainatate pentru studenti

Luni, 16 Martie 2009, ora 17:30
3788 citiri
Tot mai multe oferte de munca in strainatate pentru studenti

Numarul ofertelor de slujbe sezoniere in strainatate pentru studenti, in majoritate de munca necalificata, a crescut, in ianuarie-februarie 2009, de 2,4 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata un studiu realizat de compania de recrutare online Bestjobs.

Cele mai multe locuri de munca peste hotare oferite studentilor sunt in hoteluri, restaurante, industria alimentara, menaj si baby-sitting. Beneficiile pe care le ofera angajatorii includ salarii cuprinse intre 500 si 1.000 de euro, cazare gratuita si, eventual, masa.

Pe site-ul www.bestjobs.ro au fost postate, in primele doua luni ale anului in curs, 695 de oferte de munca necalificata in strainatate, in timp ce anul trecut, la sfarsitul lunii iunie, s-au inregistrat 1.107 anunturi.

La cele aproape 700 de oferte din primele doua luni ale anului 2009 au aplicat intre 85 si 600 de persoane pe anunt, dintre care 10% erau studenti.

Cresterea numarului de oferte de munca in strainatate este sustinuta si de datele adunate de portalul eJobs.

"Pana in prezent, avem peste 770 de anunturi de joburi in strainatate, dar numarul ofertelor pentru perioada de vara nu a atins inca apogeul. Cu siguranta, in urmatoarele doua luni, numarul acestora va creste foarte mult", spune Laura Chilom, consultant eJobs.

Ofertele postate vin, de cele mai multe ori, din partea unor agentii de recrutare romanesti. Cei care intermediaza obtinerea unui loc de munca in strainatate percep, de regula, un comision de 250 de euro.

Potrivit unui raport al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, in Romania functionau, anul trecut, aproximativ 1.500 de astfel de agentii.

#oferta, # loc munca, # strainatate, # studenti , #Stiri Locuri de munca