Un investitor italian a deschis o fabrica in Romania si nu are pe cine angaja

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 22:02
2578 citiri
Un investitor italian a deschis o fabrica in Romania si nu are pe cine angaja
Foto: Pixabay/jackmac34

Un angajator din Italia care a deschis o fabrica de confectii la Turburea, in judetul Gorj, se confrunta cu o mare problema: nu are pe cine sa angajeze.

Investitorul a reusit sa angajeze doar 36 de persoane, dar are nevoie de 150 de muncitori, informeaza Mediafax.

Angajatorul a cerut ajutorul autoritatilor locale pentru a organiza cursuri in domeniu, astfel incat sa poata angaja cati oameni are nevoie.

"Cerinta investitorului italian este de pana la 150 de locuri de munca, dar pana acum nu am gasit. Sunt doar 36 de contracte de munca inregistrate la ITM. Toate sunt femei. Are nevoie de oameni care se pricep in domeniul tricotajelor, pentru export", a spus primarul comunei Turburea, Ion Birca.

Edilul a adaugat ca investitorul italian mai are o societate comerciala in Bailesti, unde sunt 280 de angajati.

"E o fabrica de zece ani acolo. De joi a fost deschisa si fabrica de la Turburea, dar are nevoie de oameni. Fabrica e chiar langa primarie. I-am dat angajatorului si un apartament gratis, pe perioada in care isi desfasoara activitatea pe raza localitatii", a adaugat primarul.

Ion Birca a spus ca a discutat personal la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru a se organiza cursuri pentru a-i pregati pe oamenii din zona.

"Am vorbit la AJOFM, chiar eu am fost la domnul director si a promis ca se vor face cursuri in localitate. Oameni ar fi ca sa-i calificam, daca nu, in localitatile invecinate. Avem o populatie de 4.460 de persoane", a adaugat primarul comunei Turburea.

Potrivit datelor AJOFM Gorj in comuna respectiva sunt inregistrati 174 de someri, care se pot inscrie la cursuri.

"A venit patronul italian si am discutat cu dumnealui. I-am prezentat cum putem noi sa-l ajutam institutional cu incheierea de conventii pentru subventionarea locurilor de munca, pentru programe de formare profesionala si am discutat si cu domnul primar de acolo, de la Turburea si facem tot posibilul sa-l ajutam.

Dansii au zis ca ne pun la dispozitie spatiul, noi sa-i ajutam cu oameni, cu programele de formare profesionala, in functie de cum va merge productia, fiind vorba de cursuri de confectioneri imbracaminte dupa comanda, pe parte de croitorie" a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Amintim ca, miercuri, Guvernul a decis sa acorde o prima de relocare pentru somerii care isi gasesc de lucru la o distanta mai mare de 50 de kilometri de domiciliu sau resedinta, ceea ce inseamna ca trebuie sa se mute in localitatea i ...citeste mai departe despre "Un investitor italian a deschis o fabrica in Romania si nu are pe cine angaja" pe Ziare.com

#criza forta munca Gorj, #fabrica confectii Gorj, #locuri munca fabrica confectii , #Stiri Locuri de munca