UNPR si CNSLR-Fratia au semnat un angajament privind salariul minim de 750 lei

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 16:35
1108 citiri
UNPR si CNSLR-Fratia au semnat un angajament privind salariul minim de 750 lei

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, si cel al CNSLR-Fratia, Marius Petcu, au semnat, marti, un angajament comun privind stabilirea salariului minim pe economie la 750 lei si revenirea salariilor in sectorul bugetar la nivelul de la 30 iunie, informeaza Mediafax.

Prin Angajamentul semnat de cele doua parti, valabil pentru doi ani, UNPR si CNSLR-Fratia convin "sa sprijine impreuna" trei obiective principale.

Pe langa stabilirea salariului minim pe economie la 750 lei si revenirea salariilor din sectorul bugetar la nivelul existent la data de 30 iunie 2010, UNPR si CNSLR-Fratia se angajeaza si sa sustina modernizarea Codului Muncii.

In acest sens, cei doi presedinti au aratat ca sustin modificarea legislatiei muncii in concordanta cu normele europene, in sensul imbunatatirii relatiei dintre angajator si angajat.

Cele doua parti sustin ca nu vor accepta modificari ale Codului Muncii care sa afecteze drepturile salariatilor cu privire la asocierea in sindicat, negocierea colectiva si sectorial.

Marian Sarbu a spus ca, odata cu semnarea acestui Angajament cu CNSLR-Fratia, spera ca si alte sindicate sa urmeze o cale similara.

Presedintele confederatiei sindicale a afirmat ca CNSLR-Fratia a ales si calea politica pentru relansarea dialogului sindical, intrucat solutiile oferite de Guvern la revendicarile sindicale "au fost neconcludente".

Petcu a mentionat ca a adresat solicitari similare si altor partide din arcul guvernamental, primind "un material" doar de la UDMR, care a fost insa considerat de liderii confederatiei "ca neconcludent", intrucat nu oferea garantii si "repere concrete".

"Consideram acest angajament o cale de redeschidere a dialogului social si o sansa de reconciliere a unei miscari sindicale foarte framantate. Deocamdata doar aceasta forma de angajament a venit doar de la UNPR, singurul partid de la guvernare dispus la un astfel de angajament scris", a mai afirmat liderul sindical. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariu minim , #Stiri Locuri de munca