Verificatul e-mailului, interzis dimineata. Vezi de ce!

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 17:10
2613 citiri
Verificatul e-mailului, interzis dimineata. Vezi de ce!

Casuta de e-mail este principalul obiectiv pentru multi dintre noi, la prima ora cand ajungem la birou. Cu exceptia situatiilor speciale, cand activitatea zilnica depinde direct de inbox, reusim sa pierdem minute bune si chiar ore in mesajele online si activitatile aferente. Chiar daca este singurul mod in care poti pastra legatura cu echipa ta, exista cateva "reguli" care te vor ajuta sa restrangi timpul acordat e-mail-ului. Verifica doar mail-urile care te intereseaza, asigura-te ca primesti doar mesaje importante la birou si stabileste o limita temporala de accesare a lor, te sfatuiesc expertii in HR citati de SidSavara.com.

Iata cateva motive sa renunti la inbox, ca principale activitate dupa ce ajungi la birou.

Ignorarea casutei de e-mail este foarte productiva

Invata sa nu te ocupi de casuta de e-mail, atunci cand ai un proiect important in care vrei sa progresezi.

Primul lucru cand ajungi la birou, incearca sa te ocupi de ceva cu adevarat important, cel putin in prima jumatate de ora, abia apoi sa iti verifici casuta de mail.

Daca rezisti tentatiei, ai putea sa prelungesti timpul acordat sarcinilor importante pana la pauza de masa, te sfatuiesc specialistii, care sustin ca orice informatie venita iti va distrage atentia foarte usor.

Aceasta "ignoranta" fata de ce se intampla inafara, ce eveniment deosebit va avea loc dupa-amiaza sau ce video interesant ti-a trimis amicul tau, te poate ajuta sa te concentrezi asupra a ceea ce iti doresti cu adevarat sa rezolvi.

Nu face parte din "to do list"-ul tau

Daca stii foarte bine care sunt prioritatile tale la prima ora, nu ezita sa le indeplinesti.

Daca verifici casuta de e-mail dimineata, risti sa lasi deoparte prioritatile tale si sa indeplinesti sarcini pentru ceilalti, spun expertii.

Este o scuza pentru momentele in care nu stii ce ai de facut

Majoritatea celor care isi verifica e-mail-ul inainte de orice alta activitate, fac asta de cele mai multe ori pentru ca nu au idee ce trebuie sa faca in ziua respectiva.

Nu te folosi de pretexte precum verificarea e-mail-ului, curatenia de pe birou sau alte activitati la intamplare, pentru ca tot ce faci este sa iti distragi atentia de la ce ai intr-adevar de facut.

Cel mai probabil nu iti dai seama cat de lipsita de importanta este casuta de mail, pentru ca nu ti-ai stabilit prioritatile pe ziua de astazi, spun specialistii.

Mail-urile te determina sa reactionezi, in loc sa actionezi

Rareori ne confruntam cu situatia ideala in care verificam casuta chiar in momentul in care primim un mail important si reusim sa il rezolvam imediat.

Se intampla frecvent sa nu primesti nimic nou sau interesant si in cazul asta, pierzi timpul verificandu-ti degeaba mail-ul, de aceea ai putea sa incerci sa il verifici cat mai rar.

De tot atatea ori insa, se poate intampla ca dupa ce iti verifici casuta de mail sa iti dai seama ca ai mult mai multe lucruri de facut.

Mai mult decat atat, esti nevoit sa raspunzi si sa pierzi timp pretios in favoarea celor pentru care trebuie sa indeplinest anumite task-uri.

In loc sa iti stabilesti activ o agenda de lucru, cu ajutorul email-ului o vei face ca o reactie la ceea ce ti se cere, indiferent de prioritatea pe care ai acorda-o tu acelor sarcini.

Solutia cea mai buna ar fi sa te ocupi inca de la prima ora de lucrurile importante pentru activitatea ta profesionala, fie ca sunt urgente sau pur si simplu recent intrate in inbox.

Mail-ul este o constanta cautare de pretexte


Orice activitate online, in general, fara un scop clar definit este doar un pretext de a scapa de munca pe care trebuie sa o faci.

Desigur, pretexte se pot gasi si in lumea reala, nu doar cea virtuala, insa poti porni de la o utilizare mai ponderata a e-mail-ului drept scuza pentru esec.

Cand folosesti mail-ul nu ai o limita de timp

Chiar daca se spune despre sedinte ca reprezinta o mare pierdere de timp, cel putin ai o idee cand se incheie o astfel de intalnire.

In cazul casutei de e-mail, deschiderea unui singur mesaj te poate determina sa pierzi timp considerabil cu diverse activitati fara nicio relevanta pentru lista ta de prioritati pentru ziua respective.

Numarul de ore productive intr-o zi de munca nu este tocmai mare, de aceea specialistii te sfatuiesc sa nu iti pierzi acele moment cu activitati banale, precum cititul mesajelor din inbox.

E-mail-ul creeaza asteptari


Daca ai impresia ca toata lumea asteapta un raspuns de la tine la prima ora, cel mai probabil acestia o fac pentru ca tu le-ai format un obicei si ai creat asteptari de la tine.

Cu cat mai des iti verifici mail-ul, cu atat mai des oamenii se vor astepta sa faci asta, spun expertii.

#birou, #casuta, #inbox, #mail, #mesaje , #Stiri Locuri de munca