Vezi lista cu pensiile militare recalculate

Joi, 09 Iunie 2011, ora 23:20
29192 citiri
Vezi lista cu pensiile militare recalculate

Tabelul cu pensiile militare recalculate a fost publicat de Ministerul Apararii Nationale. Ministrul Gabriel Oprea a afirmat ca aproximativ 90% din pensiile militare sunt mai mari, in urma recalcularii.

TABELUL CU PENSII MILITARE RECALCULATE

"Va informez ca Ministerul Apararii Nationala a definitivat recalcularea a 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au iesit la pensie din armata. (...) Datele la care ma refer ii vizeaza strict pe pensionarii care au lucrat la Ministerul Apararii Nationale. Deciziile vor fi puse in aplicare intre 1 noiembrie si 31 decembrie 2011, astfel incat, la 1 ianuarie 2012, toti pensionarii militari sa primeasca pensiile revizuite", a spus Oprea intr-o conferinta de presa.

"La 1 iunie erau 77.078 de pensionari militari - din ei, 193, exceptati de la revizuirea pensiilor, sunt fosti magistrati militari si pensionari medicali (...)", a continuat ministrul.

Ministrul Apararii Nationale considera si ca astfel si-a indeplinit angajamentul asumat, astfel ca pensiile au crescut si pentru militarii cu cariera completa si pentru cei cu cariera incompleta.

"Le-am dat o veste buna pensionarilor militari - putem demonstra ca angajamentul pe care mi l-am asumat a fost dus la bun sfarsit, desi activitatea de recalculare a fost una extrem de complexa".

"Nicio pensie militara mai mica de 3.000 de lei, in conditiile unei cariere complete, nu a scazut. 96% din pensiile celor cu cariera incompleta au crescut, 85% ale celor cu cariera completa care luau peste 3.000 de lei au crescut. Astazi - 90.2% din totalul pensiilor revizuite au crescut, cu cariera completa sau incompleta", a mai spus ministrul.

Oprea a spus si ca celor care au iesit la pensie prin ordonanta de urgenta din 1998 si au lucrat apoi in civil li se vor lua in considerare cotizatiile de atunci incolo si vor inregistra cresteri.

El a mai amintit si de numarul de urgenta la care pensionarii militari pot suna pentru a pune intrebari despre aceasta recalculare.

"Pensionarii militari au la dispozitia in continuare numarul de telefon care poate fi apelat gratui -0800 808 880- avem specialisti care raspund tutror intrebarilor privind procesul de revizuire -pana acum au fost 42.000 de apeluri. Pot afla toate datele de acolo.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#lista pensii militare, #mapn, #pensii militari, #recalculare pensii militare , #Stiri Locuri de munca