Videanu: Restructurarea este continua in companiile nationale, pentru ca ele sa fie viabile

Vineri, 26 Martie 2010, ora 09:12
1497 citiri
Videanu: Restructurarea este continua in companiile nationale, pentru ca ele sa fie viabile

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Abrud, ca ministerul pe care il conduce a realizat procesul de restructurare, iar la nivelul companiilor nationale aceasta restructurare este continua pentru ca ele sa fie viabile. 

Videanu a spus ca, la nivelul Ministerului Economiei, a fost realizata restructurarea, astfel incat chiar daca institutia s-a comasat cu Ministerul pentru IMM-uri, prin preluarea a 896 de oameni, in prezent numarul total al angajatilor ministerului este de pana la 750, precizeaza Mediafax.


El a mentionat ca aceasta este dovada ca ministerul si-a indeplinit obiectivele, iar in cazul companiilor nationale procesul de restructurare este unul continuu, pentru ca acestea sa fie viabile.


"N-a trebuit sa astept decizia primului-ministru, a fost obligatia mea de viabilizare a unor zone sensibile", a spus Videanu.


El a adaugat ca Ministerul Economiei si-a indeplinit in avans obligatiile si angajamentele asumate potrivit Ordonantei 116, iar un proces amplu de restructurare a inceput in zona productiei de energie, aceasta fiind considerata una "sensibila".


Videanu a dat exemplul Companiei Nationale a Huilei si al Termoelectrica, precizand ca o restructurare a acestor companii este absolut necesara pentru ca nu isi doreste ca in aceste companii energetice sa existe zone neperformante.


"Avem nevoie de doua companii energetice puternice, pentru ca strategia energetica a Romaniei, la care lucram in momentul de fata, nu vizeaza numai granitele nationale, ne raportam la piata unica, la piata Uniunii Eruopene, si strategia pe care o avem este gandita in context regional, european. De aceea, cele doua companii vor trebui sa asigure pe de-o parte securitatea energetica a Romaniei, dar si un rol de stabilitate din punct de vedere energetic in aceasta zona a Europei", a spus Videanu.


Potrivit sursei citate, Romania are potential energetic astfel incat sa poata deveni un "furnizor de stabilitate" din punct de vedere energetic in zona. 

 

#romania, # potential, # restructurare, # energetic, # sector , #Stiri Locuri de munca