Wienerberger premiaza excelenta in arhitectura

Vineri, 09 Februarie 2007, ora 10:58
1451 citiri

Cel mai important concurs cu participare internationala dedicat tinerilor studenti la arhitectura si-a desemnat castigatorii la nivel mondial. Cele peste 700 de proiecte inscrise in concursul Creative Awards, printre ai carui sustinatori se numara si compania Wienerberger, provin de la studentii unor renumite scoli de arhitectura ale lumii din 67 de tari diferite.

Selectia si desemnarea castigatorilor a fost facuta de un juriu format din reputati profesori de specialitate din intreaga lume, fiecare sectiune din cele patru ale concursului trecandu-si pe lista cate trei castigatori.

Lucrarea "Exhibition Pavilion of Cluj" a obtinut premiul cel mare la categoria Brick Award. Acesta i-a revenit romancei Cristina Costea de la Facultatea Tehnica din Cluj-Napoca si ii va fi inmanat de compania Wienerberger, pe locurile secunde clasandu-se doi studenti din Italia.

"Suntem onorati de statutul de membru fondator al organizatiei Archi-Europe, cea care a avut initiativa lansarii Archi-Students in noiembrie 2005. Castigatorii primelor distinctii "Archi-Students Creative Awards" au fost decisi anul acesta de un juriu international de arhitecti de renume mondial, fapt ce subliniaza inca o data importanta pentru Romania a anuntului privind castigarea premiului intai pentru cel mai interesant proiect din sectiunea dedicata caramizilor ca material de constructie de catre foarte talentata Cristina Costea" a declarat Daniel Catanas, Managing Director Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Wienerberger este producator de caramizi si sisteme de acoperisuri, dar si membru fondator al primului portal european pentru studentii la arhitectura, www.archi-students.org, care a fost lansat pe 9 noiembrie 2005 la Paris, in cadrul targului de materiale de constructii BATIMAT. Initiativa a Archi-Europe,www.archi-students.org are scopul de a furniza viitorilor arhitecti o platforma pentru schimbul de informatii si idei pe plan mondial.

Portalul furnizeaza studentilor acces gratuit la numeroase date interesante in 6 limbi: engleza, germana, franceza, flamanda, italiana si spaniola.

In plus, www.archi-students.org da membrilor sai o sansa unica de a-si inscrie datele personale si de a-si descrie proiectele intr-un profil individual din cadrul portalului. In acelasi timp, membrii pot participa la concursul anual Archi-Students Creative Award.

In acest fel, studentii la arhitectura au o sansa sa-si contureze o pozitie in cadrul comunitatii globale inca din timpul studiilor si sa dezvolte parteneriate cu antreprenori din domeniu.


Bloombiz