"Work and Travel" fara viza

Miercuri, 13 Iunie 2007, ora 09:43
1793 citiri

Noi oferte "work and travel" pentru studenti au aparut anul acesta, cu destinatia tari din Europa. Ofertele sunt numeroase, intrucat nu mai este nevoie de viza.

Anul acesta au fost definitivate programe noi in Europa, in tari precum Anglia, Spania si Italia. Desi programele "work and travel" cu destinatia Europa existau inca de acum doi ani, pentru Grecia si Cipru, alte agentii au inceput sa ofere, odata cu integrarea in Uniunea Europeana, programe work and travel ce se desfasoara in Franta si Spania.

"Cele mai numeroase solicitari din partea firmelor colaboratoare a aparut anul acesta, dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeena. Cereri sunt multe, aproximativ 200 in aceasta vara, mai ales pentru ca nu mai este nevoie de viza", spune Sergiu Calauz, reprezentantul agentiei Work Experience, prin care se deruleaza unul din programele "work and travel".

Agentiile care ofera programe "work and travel" se ocupa de recrutarea si plasarea celor interesati, oferind firmelor colaboratoare din strainate CV-urile celor care aplica la aceste programe. Cei care sunt acceptati au cazarea si masa asigurata, gratuita sau scazuta din salariu, depinzand de oferta. Costurile programelor variaza in functie de tara aleasa. Pentru Grecia, costurile pot depasi usor 250 de euro, iar pentru Franta, in jur de 900 de euro.

Reprezentanta agentiei Palmer Consult spune ca programul la cea mai mare cautare este work and travel Grecia, numarul de aplicanti se ridica pana la 500 pe vara.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.baniinostri.ro/educatiecariere/index.php?ContentID=152/ target=_blank>Baniinostri</a>)