Cel mai mare targ de cariera vine in Bucuresti: Angajatori de TOP

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 16:51
1696 citiri
Cel mai mare targ de cariera vine in Bucuresti: Angajatori de TOP
Foto: hipo.ro

Editia cu numarul 19 Angajatori de TOP se va desfasura joi si vineri, pe 22-23 octombrie, la Sala Palatului.

La eveniment vor fi prezente 100 de companii, care au deschise peste 4000 de oportunitati de cariera.

Statisticile arata ca majoritatea companiilor ofera remuneratii financiare in intervalul 700-1000 Euro pentru pozitiile middle-level, pachete de relocare, precum si beneficii neconventionale precum organizarea de schimburi interculturale, existenta unor spatii de relaxare speciale pentru angajati, precum game rooms si biblioteci.

In cadrul editiei din aceasta toamna, vizitatorii au posibilitatea sa se inscrie la 30 conferinte si workshop-uri sustinute de companiile prezente.

Beneficii salariale si non-salariale. Estimarile companiilor in privinta salariilor variaza in functie de nivelul de experienta, iar aceste valori pot fi puternic influentate de specializarea candidatului, rezultatele obtinute anterior, experienta relevanta pe o pozitie anterioara, etc. Oportunitatile de cariera prezentate de companii depasesc salariile medii din Romania si sunt deschise pentru orice nivel de cariera, atat pentru persoane senior-level cat si pentru cele entry-level.

In urma informatiilor primite din partea companiilor, a reiesit ca pentru pozitiile entry-level angajatorii ofera o remuneratie cuprinsa in intervalul 300-400 Euro, iar pentru cele middle-level intre 700-1000 Euro. Pentru pozitiile dedicate candidatilor senior-level remuneratia este cuprinsa intre 700-1500 Euro, iar in anumite cazuri, salariile pot depasi nivelul de 1500 Euro.

In plus, companiile ofera si o serie de alte beneficii non-salariale. In urma rezultatelor studiului "Cei mai doriti angajatori 2015" a reiesit ca principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidati sa se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii si posibilitatea de dezvoltare profesionala.

La aceasta editie, Angajatori de TOP Bucuresti, aproximativ 38% dintre angajatori ofera pachete de relocare pentru candidatii pe care ii selecteaza. Asadar, angajatorii urmaresc sa recruteze candidati bine-pregatiti din toate zonele tarii, in concordanta cu pregatirea si experienta acestora.

Beneficii neobisnuite oferite de companiile prezente la targ.

In plus fata de beneficiile mentionate mai sus, exista angajatori care se axeaza pe alte metode prin care sa mentina candidatii satisfacuti si motivati la job.

Printre acestea se numara existenta unor spatii dedicate relaxarii, precum game rooms si biblioteci.

In plus, unele companii pun la dispozitia angajatilor si metode neconventionale precum biciclete, disponibile pentru angajati sau posibilitati de dezvoltare profesionala prin organizarea de workshop-uri sau cursuri in centrele din tara sau in strainatate.

Fie ca este vorba de calatorii sau experiente unice (ex: zbor cu parasuta etc.), masaj la birou, existenta unui Hall of Fame pentru angajati, precum si produse personalizate sau carduri de reduceri, numeroase companii pun la dispozitia angajatilor sai si alte beneficii care sa ii ajute pe acestia sa se dezvolte armonios la locul de munca.

Aspecte semnalate de companii. Ce probleme intampina candidatii in etapele de recrutare? Una dintre cele mai frecvente greseli ale candidatilor este modul in care se prezinta la interviu (54%), pe a doua pozitie se situeaza redactarea CV-ului, 23% dintre angajatori semnaland acest fapt, in timp ce, pe a treia se situeaza o intelegere defectuoasa a modului de aplicare la pozitiile disponibile (17%), urmate de redactarea scrisorii de intentie (3%), respectiv negocierea salariului (3%).

La editia din aceasta toamna Angajatori de TOP, va exista un stand, CV Experts, unde specialisti HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere in ceea ce priveste redactarea CV-urile vizitatorilor, pentru a le mari sansele de angajare.

Detalii despre eveniment, companiile participante si programul workshop-urilor pot fi regasite la sectiunea dedicata targului pe www.hipo.ro.

#targ locuri munca 2015, #angajatori top Bucuresti 2015 , #Targ joburi