Targ de joburi la Timisoara

Vineri, 18 Martie 2016, ora 18:30
2059 citiri
Targ de joburi la Timisoara
Foto: hipo.ro

Saptamana aceasta, banatenii dedica 2 zile carierei. Cel mai mare targ de joburi din Timisoara, Angajatori de TOP, va avea loc vineri si sambata, 18 si 19 martie la Centrul Regional de Afaceri (C.R.A.F.T.).

La eveniment sunt asteptati peste 4 500 de profesionisti, studenti si proaspat absolventi. Cele 60 de companii participante au deschise peste 2 500 de oportunitati de cariera.

Targul de joburi Angajatori de TOP este unul cu traditie in piata, iar din estimarile noastre, aproximativ 25% dintre pozitiile deschise de angajatori sunt acoperite in urma participarii.

Evenimentul Angajatori de TOP le ofera companiilor ocazia sa prezinte unui public larg oportunitatile de cariera pe care le au disponibile, atat entry-level, middle sau senior level.

Printre pozitiile la care angajatorii intampina dificultati in procesul de recrutare, cele mai multe joburi sunt in industria IT si inginerie: Java Developer, Software Support, Software Engineer Senior, Embedded C++ Developer, Web Development, QA testing, Project Manager, Product Engineer, Program Manager.

De asemenea, recrutorii declara ca este la fel de greu de gasit candidati pe pozitiile care presupun cunoasterea la nivel avansat a unei a doua limbii de circulatie internationala.

Alaturi de engleza, companiile solicita si cunostinte de limba germana, franceza, spaniola, italiana, olandeza, greaca, bulgara, iar aici vine provocarea de a gasi candidati potriviti.

Pe langa salarii si beneficile non-salariale, nevoia de a mentine un echilibru intre viata personala si cea profesionala reprezinta o preocupare constanta in randul companiilor. Dorind sa demonstreze din ce mai multa atentie si grija, angajatorii au declarat ca desfasoara in mod regulat activitati menite sa creeze un mediu propice lucrului, imbinarea utilului cu placutul.

Cateva exemple de astfel de activitati, cel mai des intalnite sunt: evenimente ale companiei care implica familia angajatului, petreceri organizate pentru copii, petreceri organizate la sediul firmei, seri de film, Working from Home, Wellbeing at Work Week, Sport Day, Summer Camp, activitati de tip teambuilding, dar si evenimente din sfera sociala.

In oferta de joburi, companiile din vestul tarii pun la bataie si peste 350 de pozitii in cadrul programelor de internship si trainee, adresate studentilor si proaspat absolventilor.

Peste 50% dintre companii urmaresc sa recruteze intre 5 si 10 interni, 15% intre 10 si 20 de interni, iar 30% dintre companii au planuri de recrutare pentru peste 20 de interni.

Specializarile urmarite sunt diverse, iar pozitiile sunt in departamente precum: Inginerie, Automotive, R&D, IT Suport, Retail, Financiar, Contabilitate, Productie, Vanzari sau Achizitii.

Cele peste 2.500 de oportunitati de cariera deschise de companii sunt adresate atat profesionistilor, dar si celor aflati la inceput de drum. In plus, evenimentul din aceasta primavara, Angajatori de TOP Timisoara reuneste si 25 de conferinte si workshopuri denumite SkillShops si TechTalks, prin care participantii vor avea parte de o experienta unica, sesiuni si discutii cu reprezentantii companiilor.

Prin sesiunile SkillShops, candidatii au posibilitatea de a descoperi ce abilitati si competente cauta companiile, cum le poti imbunatati si cum poti deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor.

De exemplu, EY Romania sustine SkillShopul Build your legacy with EY, adresat celor interesati de o cariera in Audit si Taxe. De asemenea, reprezentantii Continental vor vorbi despre motivele pentru care merita sa te implici in Engineering & Manufacturing Graduate Program si in ce consta expunerea internationala pe care o ofera programul. Alte companii care vor sustine astfel de prezentari sunt: Accenture, Lidl Romania, Valeo, Zoppas Industries Group, Continental, Leman Industrie.

TechTalks consta intr-o serie de conferinte si workshopuri dedicate candidatilor cu profil tehnic, ce reuneste companii si profesionisti din domeniul IT&C, intr-un mediu in care se pune accent pe cele mai recente tendinte si inovatii, dar si pe insighturi din tehnologie, pe 4 directii: Software Development, Cloud si Big Data, Embedded Software, respectiv Agile.

Companiile vor sustine demonstratii live de scripting, vor prezenta studii de caz si proiecte la care lucreaza in prezent, precum dezvoltarea solutiilor de automatizare a masinilor si analiza modului in care este realizat software-ul care sta la baza robotilor autonomi. Participarea se face pe baza preinscrierii online pe www.hipo.ro.

Cativa dintre angajatorii care pot fi intalniti in cadrul acestor sesiuni sunt: BearingPoint, Nokia, Yazaki Component Technology, Movidius, Atos IT, Microsoft, Atigeo, Continental, Visma Software, IBM.

Accesul la eveniment este gratuit in baza preinscrierii pe www.hipo.ro si va fi permis vineri, 18 martie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 19 martie, in intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.

Pentru cele peste 2.500 de pozitii deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode. CV-ul Barcode il pot obtine din contul personal, pe Hipo.ro.

Dupa completarea CV-ului au posibilitatea sa descarce CV-ul in format Barcode, pe care ulterior sa il printeze si sa aplice la joburile deschise de cele 60 de companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targ joburi Timisoara 2016, #Angajatori Top Timisoara 2016 , #Targ joburi