Targ joburi - se cauta absolventi de liceu

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 16:24
2475 citiri
Targ joburi - se cauta absolventi de liceu

Peste 21.000 de oferte sunt disponibile la nivel national prin Bursa locurilor de munca pentru absolventi, insa, potrivit datelor preliminare centralizate de ANOFM, doar 2.386 dintre acestea sunt destinate absolventilor de studii superioare, conform NewsIn.

Bursa locurilor de munca se va desfasura vineri la nivelul tuturor agentiilor judetene de ocupare, respectiv 86 de agentii locale si puncte de lucru.

Cele mai multe oferte sunt disponibile in Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj, Prahova, Arad si Bacau, spun reprezentantii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Principalele ramuri de activitate aferente locurilor de munca disponibile sunt: fabricare articole de imbracaminte si produse textile (5.204 locuri de munca), comert cu amanuntul (1.361), constructii de cladiri (1.270), activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (835), activitati de servicii privind forta de munca (817), activitati de investigatie si protectie (803), industria alimentara (685).

Aceleasi date mai arata ca absolventii de studii superioare se pot angaja ca agent de asigurari (180 de locuri), consilier vanzari (134), consilier financiar (131), programator (127), referent economist in comert si marketing (100), manager (93), inspector asigurari (74), economist (60), director (47), medic (42). Totodata, sunt disponibile 567 locuri de munca pentru ingineri in diferite ramuri de activitate.

Absolventii fara studii superioare pot opta pentru meseriile de confectioner asamblor articole textile, operator confectioner imbracaminte, agent paza si ordine, agent asigurari, agent vanzari, zidar, manipulant marfa, lucrator comercial sau dulgher.

De asemenea, mai sunt puse la dispozitie 2.149 locuri de munca pentru muncitorii necalificati, in diverse ramuri de activitate.

#loc munca, #piata munca, #job, #absolvent, #absolvent liceu, #absolvent facultate , #Targ joburi