Targul de Cariere: 7.700 de posturi in 6 orase

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 12:24
1571 citiri
Targul de Cariere: 7.700 de posturi in 6 orase
foto: targuldecariere.ro

Clujul, Sibiul, Brasovul, Muresul, Iasiul si Chisinaul sunt cele sase orase in care Targul de Cariere ajunge in aceasta primavara cu o oferta de joburi pentru toate nivelurile de experienta.

Cele mai multe posturi sunt deschise, ca de obicei in ultimii ani, pentru tinerii cu specializari tehnice si pentru vorbitorii de limbi straine.

"In aceasta primavara am inregistrat numere record de angajatori prezenti la evenimentele noastre din toata tara si as spune ca acesta e semnul unui reviriment sanatos al pietei fortei de munca in Romania.

Avem aproape 150 de companii distincte inregistrate la Targul de Cariere in acest sezon, cu o multitudine de joburi si internship-uri in toate domeniile", declara Louisa Olar, Project Manager al Targului de Cariere, intr-un comunicat remis Business24.ro.

IT-ul, in continuare cea mai activa piata

Daca la Cluj are loc chiar o editie speciala a TdC, dedicata exclusiv sectorului IT, procentul companiilor de IT este foarte mare, in jur de 30-40%, si in cazul Targurilor de Cariere generaliste gazduite in restul tarii.

Companiile sunt in cautare de specialisti cu experienta in diferite tehnologii, dar vin si cu o oferta bogata de joburi si internshipuri pentru juniori si pentru debutanti.

Printre companiile de IT participante la Targul de Cariere se numara Accenture, Accesa, Amazon, Atexis, AtoS IT, eVision, Intacct Development, ISDC, Siemens, Stefanini, Steelcase, Thomsons, Unicredit Business Integrated Solutions, si Ve Interactive.

Competente lingvistice si pregatire economica

Vorbitorii de limbi straine sunt si ei la mare cautare la TdC, lor adresandu-li-se o oferta de circa 1.500 de joburi

Intre cele mai importante companii de profil participante la Targul de Cariere sunt Arvato Bertelsmann, Bombardier, Capgemini, Competence Call Center, E.ON Romania, Office Depot, Steelcase, Sykes si Xerox.

Se cauta ingineri de toate specializarile

30 de companii mari cauta ingineri la Targul de Cariere, in cele mai variate domenii: de la automotive la robotica si de la industria lemnului la aeronautica.

"Joburile propuse de angajatorii prezenti la TdC sunt atat pentru inginerii cu experienta, cat si pentru cei aflati in preajma absolvirii, acestia din urma fiind invitati sa se inscrie in diferite programe de formare profesionala oferite de catre companii.

Daca prezenta companiilor din domeniul auto si automotive a devenit deja o traditie la Targul de Cariere, ne bucuram sa salutam, incepand cu acest an, participarea in premiera a unor companii din domeniul aeronauticii, precum Romtex Anjou Aeronautique la Sibiu si Eurocopter la Brasov", ne spune Louisa Olar.

Circa 900 de joburi sunt oferite inginerilor din toata tara. Printre companiile angajatoare se numara si Autoliv, Bosch, CIE Matricon, Continental, Delphi, Fujikura, Leoni, Pirelli, Preh si Renault.

Cum te angajezi daca nu esti IT sau inginer si daca nu vorbesti limbi straine

"IT-ul, sfera ingineriei si limbile straine insumeaza intre 50% si 60% din oferta de joburi prezentata in aceasta primavara la Targul de Cariere. Exista deci circa 3.500 de joburi si pentru tinerii din alte domenii", dau asigurari organizatorii, care anunta o oferta de joburi consistenta in finante, in industria farmaceutica, in marketing si publicitate, in vanzari si comert si in domeniul consultantei. De asemenea, sunt prezente la TdC numeroase companii cu oferte pentru munca necalificata in tara si in strainatate.

Arabesque, Cora, Evalueserve, GI Group, Kuka Systems, Lugera, McDonald's, Sandoz, Terapia Ranbaxy, VEO Worldwide Servicessi Vinci Energies sunt si ele printre companiile participante in aceasta primavara la Targul de Cariere.

Dincolo de impresionanta oferta de joburi si de internshipuri, Targul de Cariere mai propune participantilor si alte servicii gratuite: consultanta specializata in cariera, acces la workshop-uri si conferinte, acces la burse de studiu si programe de voluntariat in tara si in strainatate.

100 de editii ale TdC in Romania si Republica Moldova

In aceasta primavara Targul de Cariere sarbatoreste realizarea a 100 de editii de la infiintarea evenimentului. Fondat la Cluj in 2006, Targul de Cariere este azi cea mai mare retea de evenimente de cariera din Romania si Republica Moldova.

Mai multe informatii pe www.targuldecariere.ro.

#locuri munca Romania 2015, #targ locuri munca 2015 , #Targ joburi