Top 5 asi ai jocurilor de noroc din Romania. Vezi cine sunt si ce profituri fac

Miercuri, 07 August 2013, ora 08:02
8515 citiri
Top 5 asi ai jocurilor de noroc din Romania. Vezi cine sunt si ce profituri fac
Casino Max Bet

Max Bet a fost cea mai profitabila companie de pe piata jocurilor de noroc in 2012. Firma detinuta de un offshore cipriot controlat de oameni de afaceri rusi a detronat Loteria Romana pentru prima oara in istoria institutiei infiintata in 1906.

Rezultate financiare ale casei de pariuri Max Bet au evoluat spectaculos anul trecut, cand profitul a crescut de circa 2,5 ori, la 9,5 milioane de euro, de la 3,85 milioane de euro in 2011, potrivit sistemului de verificare a firmelor, Risco.

Daca in 2009 Max Bet a inregistrat pierderi de 1,52 milioane de euro, cifra de afaceri a crescut in mod constant in ultimii patru ani, de la 17,4 milioane de euro in 2009, la 40 de milioane de euro in 2012.

Desi Max Bet este mai profitabila decat Loteria Romana, care a inregistrat un profit de 8,3 milioane de euro in 2012, afacerile companiei de stat sunt de peste cinci ori mai mari. Mai exact, cifra de afaceri a Loteriei Romane s-a ridicat la 227 de milioane de euro in 2012. Totusi, acum patru ani, Loteria rula afaceri de 322 de milioane de euro.

Bani exportati in Rusia

Pe de alta parte, atat profitul Max Bet cat si o parte din castigurile Loteriei Romane sunt exportate in Rusia.

Loteria Romana este de 20 de ani prizoniera unuia dintre cele mai paguboase contracte incheiate vreodata de statul roman.

Mai exact, in 1993, sub conducerea fostului ministru de Finante George Danielescu, Loteria Romana a atribuit unei firme a unui fost agent STASI (serviciul secret al RDG), prin negociere fara licitatie, un contract pentru realizarea unui sistem informatizat pentru gestionarea jocurilor Loteriei. In 2003, contractul semnat pe 10 ani a fost prelungit printr-un act aditional cu inca 10 ani, valoarea totala fiind de peste 65 de milioane de euro.

Conform contractului, din totalul incasarilor Loteriei Romane, firma primeste 75% din incasarile la jocurilor de tip video-loterie si 31% de la pariurile in cota fixa.

In 2006, firma INTRACOM a vandut subsidiara cu activitate in Romania unei companii rusesti, subsidiara a unei alte companii care ar fi condusa de un apropiat al presedintelui Vladimir Putin.

Public Games

Public Games, "un new-entry" in topul celor mai profitabile companii de pe piata jocurilor de noroc, aterizeaza direct pe locul trei. Potrivit informatiilor declarate la Ministerul Finantelor, Public Bet numara doar cinci angajati permanenti in 2011, pierderi de 295 de mii de euro, la o cifra de afaceri de 2,2 milioane de euro.

Anul trecut insa, Public Bet a facut investitii masive, dupa cum indica rapoartele. A trecut pe plus, cu un profit de 1,45 de milioane de euro, afacerile rulate s-au inzecit, la 22 milioane de euro, iar numarul de angajati a atins aproape 1200 de persoane.

Compania este detinuta si administrata de oameni de afaceri slovaci.

Ardealul ataca cu Elmat

Afacerile Elmat, companie clujeana detinuta de cativa etnici maghiari, s-au dublat in ultimii patru ani, de la 20 de milioane de euro in 2009, la 44 de milioane de euro in 2012.

Pe parcursul acestor ani a crescut si numarul de salariati de la 94 la 177. Profitul, desi a scazut in anii 2010-2011, a sarit anul trecut de 600 de mii de euro.

Compania este detinuta de Kalman Jozsef (70%), impreuna cu Ovidiu Baciu (1%), horvath Julieta Rodica (5%), Kalman Ladislau (10%), Baciu Clelya (14%) si este administrata de Mester Liviu Ioan.

VIP Services

Afacerile VIP Services sunt in scadere, insa compania a reusit sa treaca pe profit in 2012, pastrand angajatii.

Daca in 2011, VIP Services rula afaceri de peste 30 de milioane de euro, in 2012, cifra de afaceri a coborat usor la 29 de milioane de euro, numarul de angajati fluctuand de la 321 la 363.

Profitul inregistrat de VIP Services in 2012 a fost de 271 de mii de euro, de la pierderi de 594 de mii de euro in anul anterior.

VIP Services este detinuta de Ballabay Services Limited, un offshore inregistrat in Belize si administrat de Ghenovici Felix Niculae.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#top jocuri de noroc, #profit piata jocuri noroc, #profit case pariuri , #Profit