Bugetele ministerelor de Finante si Dezvoltarii Regionale vor fi majorate cu 184 milioane lei

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 11:32
1321 citiri
Bugetele ministerelor de Finante si Dezvoltarii Regionale vor fi majorate cu 184 milioane lei

Bugetele Ministerului de Finante si al Ministerului Dezvoltarii Regionale urmeaza sa fie suplimentate cu 154 milioane lei, respectiv 30 milioane lei, in timp ce bugetul alocat Ministerului Mediului pierde 757,67 milioane lei, potrivit ultimei forme a Ordonantei privind rectificarea bugetara.

Astfel, veniturile alocate Finantelor vor fi majorate cu 94 milioane lei, pentru finantarea modernizarii punctelor de trecere a frontierei la standardele Schengen, si cu 60 de milioane lei "la titlul - bunuri si servicii", prevede ordonanta de urgenta obtinuta de NewsIn.

In plus, veniturile Ministerului Finantelor vor fi majorate cu 1 milion de lei pentru a asigura plata consultantei juridice in domeniul datoriei publice.

In urma discutiilor de joi din Guvern s-a stabilit, de asemenea, ca veniturile Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei sa fie suplimentate cu 30 milioane lei prin repartizarea acestei sume din profitul Companiei Nationale "Loteria Romana".

In schimb, si in forma actuala a OUG, bugetul asigurarilor sociale de stat devine deficitar, in conditiile in care contributiile de asigurari sociale de stat sunt revizuite in scadere cu 1,573 miliarde lei, si va primi un transfer de la bugetul de stat de 1,35 miliarde lei.

In bugetul actual, bugetul era prevazut cu un excedent de 221,4 milioane lei. Prevederea era cuprinsa si in varianta initiala a proiectului de act normativ.

Totodata, veniturile sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale au fost diminuate cu 9,4 milioane lei.

Guvernul a decis sa majoreze bugetul asigurarilor pentru somaj cu suma de 328 milioane lei, dupa ce ministrul Muncii Marian Sarbu a anuntat ca se asteapta ca numarul somerilor sa ajunga la sfarsitul anului la aproape 800.000.

Ultima forma a ordonantei privind rectificarea bugetara mai prevede diminuarea bugetului fondurilor externe nerambursabile al Ministerului Mediului pe anul 2009 cu 757,67 milioane lei si redistribuirea a 25 de milioane lei din bugetul Ministerul Sanatatii de la capitolul catre Fondul de asigurari sociale de sanatate pentru "Programul National de depistare precoce a cancerului".

Proiectul de ordonanta de urgenta prevede acordarea de garantii de stat de 6 miliarde lei (circa 1,5 miliarde euro) pentru acest an.

O alta preveder majora, mentinuta si in forma actuala a proiectului de OUG, este reducerea cu 811,9 milioane lei a sumelor defalcate din TVA pe 2009, pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti.

Ca noutate fata de prima varianta a ordonantei de urgenta, sunt prevazute unele transferuri de fonduri intre proiectele de infrastructura publica.

Astfel, din bugetul aprobat Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pe 2009, se suporta si subventiile aferente lucrarilor executate si neplatite in 2008.

De asemenea, Ministerul Transporturilor ar urma sa transfere 4,92 milioane de lei de la Asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor ce vor fi propuse spre finantare prin Fondul de Coeziune (CNADNR) pentru constructia infrastructurii feroviare si rutiere pentru podul Calafat-Vidin.

Proiectul de OUG prevede si redistribuirea a 23 milioane lei in acest an de la constructia variantei de ocolire a orasului Sibiu catre reabilitarea sectiunii Drobeta-Turnu Severin - Lugoj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#majorare, # bugete, # rectificare bugetara, # asigurari, # someri , #stiri Loteria Romana