Fosta sefa a Loteriei ar putea primi un salariu lunar brut de 6.600 lei brut, pana in 2010

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 14:19
1946 citiri
Fosta sefa a Loteriei ar putea primi un salariu lunar brut de 6.600 lei brut, pana in 2010

Fostul presedinte al Loteriei Romane, Liliana Minca (fosta Ghervasuc), a declarat astazi ca ar putea primi pana in 2010 un salariu lunar brut de 6.600 lei, conform contractului pe care l-a semnat anul trecut cu Loteria Romana, dupa ce va avea loc consiliul de administratie al institutiei.

"Trebuie sa primesc de la Loteria Romana un salariu de aproximativ 6.600 lei brut, lunar, pana in martie 2010, conform contractului de munca semnat inte mine si Loteria Romana in august 2008", a precizat Liliana Minca.

Marti, fosta sefa a Loteriei Romane a declarat pentru NewsIn ca va incasa o indemnizatie bruta de 87.419 lei cu titlu de daune interese pentru ca a fost destituita inainte de finalul contractului de mandat, ce era stabilit pentru 17 martie 2010. In plus, dupa aprobarea situatiilor financiare anuale, conducatorului unei companii i se poate acorda un premiu anual de cel mult 12 remuneratii brute lunare, proportional cu gradul global de depasire a obiectivelor si criteriilor de performanta stabilite prin contractul de mandat, potrivit ordonantei 79/2008.

Liliana Minca a subliniat miercuri ca schimbarea din functia de presedinte al Loteriei Romane a fost una politica si este convinsa ca va primi suma mentionata in contractul incheiat in august 2008, dupa ce va avea loc consiliul de administratie al Loteriei.

"Gheorghe Benea, actualul presedinte al Loteriei Romane, va avea multe probleme de rezolvat in continuare printre care efectuarea de investitii in agentiile Loteriei si stabilirea contractului colectiv de munca care expira la sfarsitul lunii februarie", a mentionat Minca.

Pe de alta parte, Minca sustine ca a platit anul trecut 42 milioane euro penalitati pentru neefectuarea platilor la bugetul de stat catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). "Nu m-am intalnit niciodata cu ministrul de finante Gheorghe Pogea, desi i-am cerut inca din 24 decembrie 2008 o audienta, iar pe 13 ianuarie i-am prezentat un raport cu problemele din Loteria Romana.

Am fost revocata din functie pentru cauze neimputabile mie", a adaugat ea. Liliana Minca, care este vicepresedinte al Partidului Conservator (PC), a declarat ca nu stie inca ce va face in continuare, insa a primit mai multe oferte. "Chiar daca s-au facut multe presiuni asupra mea, nu am angajat in mandatul meu, in Loteria Romana, pe criterii politice", a mai spus ea.

Liliana Minca a fost inlocuita din functia de director general si presedinte al consiliului de administratie al Loteriei Romane cu Gheorghe Benea, potrivit deciziei adunarii generale a actionarilor (AGA) din 16 februarie. Membrii consiliului de administratie au fost mandatati sa stabileasca valoarea despagubirilor ce ii vor fi acordate Lilianei Minca, in conformitate cu contractul de mandat privind administrarea Companiei Nationale Loteria Romana SA, pentru perioada 16 februarie 2009 - 17 martie 2010. 

#contract, #despagubiri, #institutie , #stiri Loteria Romana