Guvernul cere contabilizarea bacsisului in cazinou

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 16:11
1501 citiri
Guvernul cere contabilizarea bacsisului in cazinou

Bacsisurile oferite la cazinou crupierilor, ospatarilor si casierilor vor fi evidentiate separat in contabilitate si considerate venituri ale organizatorului, putand fi impartite angajatilor de catre conducere, iar personalul care deserveste sala va fi obligat sa poarte doar uniforme fara buzunare.

Conditiile sunt introduse in normele de aplicare a ordonantei privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobate de Guvern prin hotarare.

"Bacsisurile oferite de participantii la joc salariatilor sunt considerate venituri ale organizatorului jocurilor de noroc si pot fi impartite de conducere salariatilor. Bacsisurile vor fi evidentiate separat in contabilitate. Personalul care deserveste sala de joc (crupieri, inspectori de masa, casieri, ospatari  si altii asemenea) trebuie sa poarte in timpul serviciului uniforme fara buzunare", se arata in hotararea Guvernului.

Jocurile de noroc pot fi organizate numai in baza licentei emise de Ministerul Finantelor, pentru activitati loto, cazinou, pariuri mutuale, pariuri in cota fixa, slot-machine, bingo in sali de joc si prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune. Un operator economic care intentioneaza sa organizeze doua sau mai multe jocuri de noroc este obligat sa solicite licenta pentru fiecare activitate in parte.

Licenta se acorda individual, este valabila pentru o perioada de cinci ani de la data ?i netransmisibila.

In situatia in care operatorii nu fac dovada platii taxei aferente licentei de organizare a jocurilor de noroc pentru primul an pana la data de 25 inclusiva a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost avizata, aprobarea se revoca de drept.

Pentru anul 2009, taxele aferente licentei de organizare si exploatare a jocurilor de noroc pentru fiecare joc de noroc pentru care Loteria Romana beneficiaza de licenta se achita numai pentru trimestrul IV, respectiv 25% din taxele anuale datorate.

Prin exploatarea in mod direct a jocurilor de noroc se intelege folosirea doar a personalului propriu angajat. Pentru realizarea activitatilor conexe organizarii jocurilor de noroc, respectiv organizarea activitatii financiar-contabile, paza si transportul de valori, precum si pentru obtinerea dreptului de folosinta a mijloacelor de joc sau a spatiului in care se organizeaza jocuri de noroc, operatorii pot incheia contracte cu persoane fizice sau juridice.

Organizatorii de jocuri de noroc sunt obligati sa asigure participantilor la jocurile de noroc sanse egale la mize egale jucate pe elementele aleatorii proprii mijloacelor de joc utilizate sau pe elemente de hazard si de abilitate a participantilor la jocurile de noroc.

La jocul de bingo, procentul de premiere din totalul rulajului incasarilor va fi de minimum 65% si maximum 80% si va fi constituit pe fiecare joc obisnuit, cu exceptia jocurilor la care se acorda premii speciale atunci cand se va respecta doar procentul minim.

Conform actului normativ, prin jocul bingo organizat prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune se intelege jocul de noroc caracterizat prin extrageri ?i premieri succesive de numere in mod aleatoriu, prin folosirea echipamentelor complexe de extragere de tip loteristic, participantii la joc fiind desemnati castigatori in conditiile in care cartonul de joc pus la dispozitie de organizator in schimbul taxei de participare are inscrisa combinatia completa de numere dintre cele extrase pana in acel moment, corespunzatoare urmatoarelor premii succesive: linie, bingo, bingo acumulat, bila maxima si premiile speciale din fondurile de rezerva.

Pentru exploatarea jocului bingo organizat prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune, organizatorul trebuie sa asigure transmiterea in direct a extragerii de numere.

Organizatorii pot interzice accesul persoanelor aflate intr-o stare avansata de ebrietate, al celor aflate sub influenta substantelor halucinogene, al celor care nu au o tinuta decenta sau al celor care prin comportament aduc atingere bunei desfasurari a activitatii.

Programele de joc nu sunt transmisibile in cazul transferului instalatiilor de la un organizator la altul, cu exceptia programelor informatice aferente jocurilor tip slot-machine, inclusiv a sistemelor tehnice adaugate acestora.

Se interzice utilizarea ca instrumente de plata care concura la exploatarea jocurilor de noroc a instrumentelor de plata utilizate in sistemul financiar-bancar (ordine de plata, cambii, bilete la ordin, viramente, foi de varsamant), altor hartii de valoare/cu valoare declarata sau vouchere.

Organizatorii vor gestiona evidenta accesului jucatorilor in incinta cazinoului numai in format electronic, iar baza de date constituite va fi pastrata minimum 5 ani.

Personalul de executie din cazinouri, pana la nivelul directorilor inclusiv, va fi format prin scolarizare in tara sau strainatate ori poate fi angajat din strainatate cu permis de munca pentru cetatenii straini.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#guvern, #bacsis, #cazinou , #stiri Loteria Romana