Loteria Romana cumpara 181 masini in sistem buy-back

Marti, 06 Iulie 2010, ora 15:25
2097 citiri
Loteria Romana cumpara 181 masini in sistem buy-back

Compania Loteria Romana a cumparat 181 de autovehicule, in sistem buy-back, cu 13,38 milioane lei, de la SC Radacini Motors SRL, in urma unei licitatii deschise, potrivit unui anunt al companiei de stat de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, precizeaza NewsIn.

Societatea Radacini Motors este importator autorizat al marcilor Opel, Chevrolet, Cadillac, Corvette si Hummer. La solicitarea NewsIn, reprezentantii Loteriei Romane nu au precizat pentru ce marci de masini au optat in urma acestui contract.

De asemenea, oficialii Loteriei Romane au declarat Agentiei NewsIn ca, potrivit normelor de securitate caracteristice produselor loteristice (bonuri de valoare), Loteria Romana asigura transportul si distributia produselor loteristice, pe intreg teritoriul tarii, cu autovehicule de transport proprii, dar ca acestea sunt foarte vechi.

"Loteria Romana are in exploatare 224 de masini (inclusiv sediul central, agentiile proprii din teritoriu, centrele de profit din toate judetele tarii), achizitionate in perioada 1995-2004.

In anul 2010, parcul auto al companiei a ajuns la un procent de 90% masini foarte vechi, cu durata de functionare depasita (mai mult de 5 ani vechime si/sau peste 300.000 de km)", potrivit datelor transmise de Loteria Romana, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Reprezentantii companiei mai spun ca utilizarea acestor autovehicule vechi duce la cheltuieli tot mai mari de intretinere si reparatii, "ajungandu-se in anul 2009 la suma de 510.075 lei, in timp ce in primul trimestru al anului 2010 s-au cheltuit deja 294.219 lei".

Totodata, reprezentantii Loteriei mai spun ca utilizarea masinilor peste durata de functionare implica un consum ridicat de combustibil, cresterea gradului de uzura al mijloacelor auto pe companie, cresterea costurilor cu Inspectia Tehnica Periodica, cresterea costurilor cu asigurarea/reasigurarea si, nu in ultimul rand, riscul unor accidente de munca.

Astfel ca, "potrivit planului de Achizitii al Companiei, aprobat prin bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2010, CN Loteria Romana SA a demarat procedura de retragere din circulatie a 181 de autovehicule de transport cu durata normata de functionare depasita si inlocuirea acestora cu masini noi".

Achizitionarea in sistem buy-back presupune ca, odata cu livrarea noilor masini, furnizorul va prelua autovehiculele amortizate, reducandu-se valoarea de achizitie a masinilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Închirierea auto pe termen lung vs pe termen scurt: care este cea mai bună opțiune pentru tine?
Închirierea auto pe termen lung vs pe termen scurt: care este cea mai bună opțiune pentru tine?
Ești în căutarea unei modalități flexibile și convenabile de a-ți extinde călătoriile? În acest context, mașinile de închiriat reprezintă o soluție flexibilă, chiar convenabilă, fie...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#loteria, #romana, #masini, #buy, #back , #stiri Loteria Romana