Seful Bursei de la Bucuresti spune ca economia chiar a duduit in 2017, dar le recomanda investitorilor sa nu-si puna toate ouale in acelasi cos

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 14:09
3228 citiri
Seful Bursei de la Bucuresti spune ca economia chiar a duduit in 2017, dar le recomanda investitorilor sa nu-si puna toate ouale in acelasi cos
Foto: Facebook / Bursa de Valori Bucuresti

Piata de capital romaneasca a avut un an foarte bun, iar daca bursa ar fi un barometru, am putea spune ca economia romaneasca a duduit in 2017, a declarat, marti, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel, intr-o conferinta de presa.

"Daca bursa ar fi un barometru pentru economie, chiar putem spune ca economia romaneasca a duduit in 2017. 19% randament (indicele BET-TR - n.red.) in 2017 nu este putin. Este peste media anuala din ultimii cinci ani. Recomandarea analistilor (pentru un investitor pe bursa - n.red.) este sa nu puna toate ouale in acelasi cos. Recomandam sa aiba putin din cat mai multe instrumente in care sa-si investeasca avutia agonisita", a spus Anghel.

El a reamintit ca in 2017 au fost patru companii care au intrat pe bursa, fiind un an exceptional si din punct de vedere al obligatiunilor corporative.

"2017 a fost un an bun. Pentru anumite segmente ale pietei de capital a fost un an foarte bun. Avem patru oferte publice, deci noi companii care au intrat la bursa. Discutam de patru oferte publice. DIGI este cea mai mare oferta publica din istorie a unei companii private, ceea ce este un lucru extraordinar, ceea ce ne da incredere ca in 2018 ofertele publice vor continua. A fost un an exceptional din punct de vedere al obligatiunilor corporative, unele listate dual. Discutam de peste un miliard de euro. Capitalizarea bursiera domestica este in crestere cu 20%, oarecum avutia nationala e in crestere cu 20%", a afirmat presedintele BVB.

Potrivit acestuia, capitalizarea companiilor listate depaseste 35 de miliarde de euro si reprezinta un record.

"Piata AeRO a crescut cu 47% capitalizarea acestei piete. Sunt foarte multe entitati care inca nu sunt descoperite de publicul larg pe piata AeRO. Valoarea totala a tranzactiilor a depasit trei miliarde de euro, in crestere cu 28% fata de media ultimilor 10 ani. Am ajuns la peste 12 milioane de euro rulaj mediu zilnic pe toate instrumentele", a explicat Lucian Anghel.

#Lucian Anghel BVB, #bursa oferte publice , #stiri Lucian Anghel