Croitoru: Economia va reveni pe crestere in 2011

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 11:27
1277 citiri
Croitoru: Economia va reveni pe crestere in 2011

Anul 2010 va fi unul de revenire, iar 2011 unul de crestere pentru economia romaneasca, considera fostul premier desemnat Lucian Croitoru, aratand, totodata, ca relansarea este incetinita de criza politica.

"Revenirea economiei va fi incetinita de criza politica. Cred ca dupa ce se va incheia criza politica, economia mondiala va influenta sireluarea cresterii economice din Romania. Astfel, cred ca anul 2010 va fi un an de revenire, iar 2011 va fi un an de crestere", a declarat Croitoru, prezent joi la deschiderea sedintei Bursei de Valori Bucuresti, informeaza Mediafax.

El spune ca stimulii monetari injectati de bancile centrale din tarile dezvoltate incep sa se transforme in credite pentru companii si astfel cresterea economiilor din aceste tari va fi reluata, influentand si revenirea economiei din Romania.

"Reluarea cresterii economice in Romania depinde in mare masura de ce se intampla pe plan mondial. Sunt economii mari, ca a Statelor Unite, a Marii Britanii, care au inceput sa se stabilizeze. Stimulii financiari ai statelor respective incep sa se epuizeze si sunt inlocuiti de increderea investitorilor. Economia mondiala ne va influenta pe aceleasi canale prin care a venit si criza, insa tot cu intarziere", a afirmat Croitoru. 

#criza politica, # revenire, # economie, # croitoru , #stiri Lucian Croitoru