Croitoru, premierul copy-paste

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 16:00
1352 citiri
Croitoru, premierul copy-paste

Aflat in criza de timp, premierul Croitoru a lasat redactarea programului de guvernare pe mana unui student basarabean, care a compilat programul lui Emil Boc.

Informatia a fost confirmata pentru capital.ro de catre economistul si analistul financiar Aurel Dochia, pe care Croitoru il inclusese pe lista initiala a cabinetului sau.

"Intr-adevar, programul are unele elemente in comun cu cel al guvernului anterior, incepand cu structura si cu unele chestiuni care tin de ministere si de domeniile de activitate in cauza", a recunoscut Aurel Dochia.

Compilatia Croitoru-Boc a fost facuta de un student basarabean, Grigoras Veaceslav, dupa cum reiese din documentul PDF al programului de guvernare, transmis de premierul desemnat Lucian Croitoru unor agentii de presa. In acest document, Grigoras Veaceslav apare ca autor.

Copy-paste cu doua ore inainte ca premierul sa anunte lista ministrilor

Conform informatiilor stocate de versiunea de PDF a programului de guvernare, aceasta a fost creata vineri, 23 octombrie, pe ultima suta de metri, cu numai doua ore inainte ca premierul desemnat sa anunte lista ministrilor.

Cine este Grigoras

Grigoras Veaceslav este junior economist in cadrul BNR si, in perioada, 2008-2010, face un masterat la ASE Bucuresti pe Finante-Banci. Grigoras a absolvit ASE-ul in 2008, cu media 9,43 la examenul de licenta.

Stet, BNR: "Veaceslav lucreaza in institutie"

Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR, si-a nuantat pozitia, declarand ca Grigoras Veaceslav lucreaza in BNR, iar Croitoru a apelat la serviciile acestuia, "deoarece mai lucrase in trecut cu el" si l-a rugat sa-i transforme documentul Word in PDF.

#Croitoru, #program de guvernare, #Boc, #lista ministrilor , #stiri Lucian Croitoru