Croitoru: reducerea impozitelor nu ne scoate din criza

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 14:10
1222 citiri
Croitoru: reducerea impozitelor nu ne scoate din criza

Guvernul va mentine actualul nivel de taxare, fara sa majoreze impozite, dar si fara sa diminueze contributii pe principiul ca din criza se iese prin reducerea impozitelor, deoarece cresterea economica depinde de mentinerea stabilitatii macroeconomice, a declarat premierul desemnat, Lucian Croitoru. 

El a aratat ca o scadere a impozitelor ar fi in contradictie cu scopul de mentinere a stabilitatii macroeconomice, iar o majorare a taxelor ar reduce puternic atat puterea de cumparare a populatiei, cat si investitiile companiilor, precizeaza Mediafax.

"Exista si opinia ca solutia la iesirea din criza o reprezinta reducerea impozitelor, dar se stie ca viitorul cresterii economice depinde de mentinerea stabilitatii macroeconomice.

Din aceasta perspectiva, o reducere a impozitelor in aceasta perioada ar fi in contradictie cu scopul mentinerii stabilitatii.

Pe de alta parte, multi analisti si politicieni vorbesc de cresterea impozitelor ca solutie la problemele financiare cu care se confrunta sectorul bugetar.

Nu impartasesc aceasta viziune, dimpotriva, cred ca este o solutie gresita, nu doar pentru ca suntem in recesiune si cresterea impozitelor ar reduce si mai mult puterea de cumparare a populatiei si puterea de a investi a firmelor, dar mai ales pentru ca problemele sectorului public sunt in aria cheltuielilor", a spus Croitoru.

Programul de guvernare elaborat de catre premierul desemnat Lucian Croitoru prevede mentinerea actualului nivel al cotei de impozitare si al taxei pe valoarea adaugata, de 16%, respectiv 19%, pe parcursul intregii perioade de guvernare, pana in 2012 inclusiv. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #croitoru, #impozite, #stabilitate , #stiri Lucian Croitoru