MFP: Majorarea impozitelor ar fi o mare greseala

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 11:36
1255 citiri
MFP: Majorarea impozitelor ar fi o mare greseala

Majorarea impozitelor ar fi o mare greseala si ar da exemplul unei politici prociclice la care Romania nu vrea sa ajunga din nou, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Gratiela Iordache, precizeaza NewsIn.

"Referitor la majorarea impozitelor, as crede ca este o mare greseala. S-ar da exemplul unei politici prociclice si nu vrem sa ajungem acolo", a spus Iordache.

Ea a adaugat ca, in 2007 si 2008, politicile prociclice au dus la dezechilibre puternice, care au crescut expunerea Romaniei in fata crizei, mentionand, de asemenea, ca anul viitor Romania va trebui sa reduca cheltuielile bugetare.

Anterior, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Lucian Croitoru, precizase ca, in opinia sa, cheia iesirii din criza a Romaniei este ajustarea sectorului public, deoarece in caz contrar "s-ar putea sa nu poata fi evitata cresterea impozitelor, ceea ce va impiedica reluarea cresterii economice".

Cu toate acestea, consilierul guvernatorului a adaugat ulterior ca nu este in favoarea cresterii impozitelor, masura ce pe care o considera a fi o greseala, asemeni reducerii acestora.

De asemenea, Croitoru a subliniat importanta reducerii parafiscalitatii in 2009 prin renuntarea la 189 de taxe parafiscale din 500 anterior.

 

#cheltuieli, #impozite, #majorare, #politici, #prociclice, #romania , #stiri Lucian Croitoru