Videanu comenteaza modificarea Codului Muncii

Joi, 19 August 2010, ora 12:30
1324 citiri
Videanu comenteaza modificarea Codului Muncii

Modificarea Codului Muncii din toamna ar trebui sa insemne un parteneriat mult mai simplu intre angajat si angajator, este de parere ministrul Economiei, Adriean Videanu, precizeaza Mediafax.

"In toamna vom avea o surpriza placuta. Acum se lucreaza", a afirmat Videanu, in cadrul unui seminar pe tema finantarii investitiilor in energie.

El adaugat ca Romania trebuie sa opreasca risipa inutila in privinta acordarii de asistenta sociala.

"Trebuie sa punem stop acestei risipe inutile. Acesta este din pacate mentalul colectiv speculat de politicieni, care in fiecare campanie electorala spun «hai ca va mai dam noi, hai ca va mai dam noi!»", a adaugat Videanu.

Potrivit ministrului Economiei, circa 11 milioane de romani sunt asistati de un stat saracit "care nu mai poate".

La randul sau, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, prezent la seminar, a afirmat ca in Romania nu se munceste pentru ca exista restrictii bugetare slabe.

"In Romania nu exista elite economice. Exista o forta interna care se opune reformei. In Romania nu se munceste pentru ca exista restrictii bugetare slabe. O restrictie bugetara tare inseamna ca poti cheltui doar in limita veniturilor legale. Prin 80 de ajutoare sociale slabim restrictiile bugetare.

In Romania, daca exista o cale sa obtii venituri fara sa muncesti, ai fi prost sa muncesti", a spus Croitoru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asistenta, #sociala, #videanu , #stiri Lucian Croitoru