Lukoil isi lichideaza afacerile in Ucraina

Joi, 31 Iulie 2014, ora 12:20
1363 citiri
Lukoil isi lichideaza afacerile in Ucraina

Compania petroliera rusa Lukoil - al doilea cel mai mare producator de petrol din Rusia - a anuntat joi ca a convenit cu societatea austriaca AMIC Energy Management GmbH asupra vanzarii in proportie de 100% a activelor Lukoil-Ukraina, care detine 240 de benzinarii si sase spatii de depozitare de petrol pe teritoriul statului ucrainean, pentru a 'optimiza structura activelor', relateaza joi agentiile Reuters si Ria Novosti.

Negocierile ar fi fost initiate de firma austriaca, care a manifestat interes fata de activele companiei ruse in Ucraina.

Vicepresedintele Lukoil, Vadim Vorobiev, a estimat ca vanzarea benzinariilor din Ucraina companiei austriece AMIC va permite "optimizarea structurii activelor si a sistemului de gestionare a retelei de distributie in Europa de Est".

La ora actuala, partile se pregatesc sa semneze un contract de vanzare-cumparare. Aspectele financiare ale tranzactiei nu sunt facute publice.

Lukoil-Ukraina figureaza printre cei cinci lideri pe piata de combustibil in Ucraina dupa numarul de statii si volumul vanzarilor cu amanuntul a produselor petroliere. Compania planifica investitii de cel putin 141 milioane dolari in activele sale in Ucraina in perioada 2014-2019, insa de cand a inceput conflictul in estul Ucrainei compania rusa s-a aflat sub presiunea fortelor politice radicale locale.

Potrivit Ria Novosti, combatanti ucraineni din organizatia radicala 'Pravai Sektor' au blocat zilele trecute mai multe benzinarii ale Lukoil din regiunea Ivano-Frankivsk, cerand companiei ruse sa aloce 2-3 tone de benzina lunar (aproximativ o suta de litri pe zi) pentru nevoile armatei ucrainene, angajata in prezent intr-o operatiune speciala impotriva insurectiei proruse in estul tarii.

Aceste actiuni de presiune fata de Lukoil-Ukraina sunt mentionate intr-un raport al misiunii OSCE in Ucraina, dat publicitatii anterior, potrivit agentiei citate de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#afaceri Lukoil Ucraina, #producator petrol Rusia Lukoil, #Lukoil Ucraina , #Management